Кошаркаши Партизана УЗ ДОСТА МУКА сломили Игокеу! Обрадовић:Један нула у серији, ТО ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана победили су Игокеу у београдској Арени резултатом 94:85 у првом мечу четвртфиналне серије плеј-офа АБА лиге.
v
Фото: Printscreen/partizan.basketball/Dragana Stjepanović

Прва деоница протекла је у променама екипа у вођству, а окончана је предношћу Партизана - 27:23. У другој четвртини, после лошег старта тог периода, Партизан је заиграо боље и успео да се одлепи.

На полувремену је Партизан имао плус девет (54:45), а трећа деоница почела је серијом гостију 7:0. Успео је Партизан да одбије тај напад и поведе 64:52 у 27. минуту. У последњих 10 минута ушло се са плус 10 за "црно-беле" - 71:61. У четвртој деоници Партизан је рутински меч привео крају.

Кевин Пантер је предводио Партизан са 18 поена, Зек Ледеј је дао 16, Џејлин Смит 12 (0/3 за два, 4/4 за три), Џејмс Нанели 11, а Ален Смаилагић 10 (5/6 за два). Урош Трифуновић и Данило Анђушић нису улазили у игру, а ван протокола су остали Огњен Јарамаз и повређени Пи Џеј Доужер.


"Надам се да можемо да завршимо серију у недељу"

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је после победе над Игокеом да се најискреније нада да његова екипа може да заврши четврфиналну серију у недељу у Лакташима.

Један нула у серији, то је најважније, то смо желели после ове утакмцие, да идемо у Лакташе с победом. Знамо како се игра у плеј-офу, да се све што се одигра брзо заборави, да се иде даље и да се захвалим људима који су дошли да нас бодре, рекао је Обрадовић на почетку конференције за медије после утакмице.

Уследило је новинарско питање да ли Партизан серију може да оконча већ у недељу новом победом.

Ја се најискреније надам да можемо, ми смо одиграли тамо без неких играча одличну утакмицу, а очигледно је да кад је плеј-оф у питању, увек мораш да се припремиш, да промениш неке детаље. Нема сумње да ћемо и ми и они да се припремимо, идемо тамо с циљем да пробамо да добијемо и одемо у полуфинале, додао је Обрадовић.

На крају се дотакао и одличне партије Џејлина Смита који је имао изврсну утакмицу.

Не само у статистици за шут, него и друге ствари да је и одбрамбено и нападачки помаже тиму, ја сам већ рекао, да се одлично понашао кад није играо. То сам рекао пред свим играчима у свлачионици, захвалио му се јер је стрпљив, понашао се изванредно и то су неки критеријуми који су најважнији, како радиш на тренингу, како се понашаш на тренингу, тако и играш, закључио је Обрадовић.


Код Игокее се истакао Марио Накић са 21 поеном, 17 је дао Џеки Кармајкл, а 11 Гојко Филиповић.

Утакмици је присуствовало 4.417 навијача.

Други меч четвртфиналне серије која се игра на две победе играће се у недељу од 18 часова, а домаћин ће бити Игокеа. Евентуални трећи меч заказан је за 28. април у Арени.

EUR/RSD 117.1109
Најновије вести