ЕВРОЛИГА Панатинаикос победио Макаби у Београду и изједначио на 2:2 у серији

БЕОГРАД: Кошаркаши Панатинаикоса победили су Макаби у Београду резултатом 95:88 и тако изједначили на 2:2 у четвртфиналној серији плеј-офа Евролиге, па ће одлука о учеснику Фајнал фора пасти у "мајсторици" која ће се играти у Атини.
evroliga
Фото: Dnevnik.rs

Панатинаикос је боље отворио меч и водио 20:12 пред крај прве деонице, али је Макаби успео да проекрене и на полувреме оде са плус један (50:49). Гости су били бољи у трећој четвртини и у последњих 10 минута ушли су са плус пет (74:69). Макаби је преузео вођство серијом 9:0 на старту четврте деонице, а шест минута пре краја било је 82:75 за "понос Израела". После вођства Макабија 88:85 на три минута до краја уследила је серија Панатинаикоса 10:0, израелски клуб није поентирао у последња три минута.

Лоренцо Браун је био најефикаснији у Макабију са 17 поена, Тамир Блат и Бонзи Колсон су дали по 14, Џош Нибо 12 а Џон Дибартоломео 10. Повратник у тим, опорављени Вејд Болдвин, дао је три поена за нешто више од седам минута на терену.

Кендрик Нан је предводио Панатинаикос до победе са 27 поена, Костас Слукас је дао 20, Матијас Лесор 17, а Контантинос Митоглу 13.

Утакмицу у београдској дворани "Александар Николић" посмтрао је и тренер Партизана Жељко Обрадовић који је са Панатинаикосом пет пута освајао Евролигу.

На званичном сајту Евролиге пише да се пети, одлучујући меч, игра у недељу у Атини. Фајнал фор се игра у Берлину од 24. до 26. маја, а за сад је само бранилац титуле Реал обезбедио учешће у завршници Евролиге.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести