ВОШИНА КОМПОЗИЦИЈА ПРОТУТЊАЛА ТОПЧИДЕРСКИМ БРДОМ Све више се и Војводина пита

Тријумф Војводине против Партизана у Београду, осим тренутног резултатског јесте и дугорочни смисао спортског трајања и понављања, као основних предуслова за утисак о вредностима колектива у окружењу у коме се такмичи.
с
Фото: В.Фифа

Чета Божидара Бандовића још једанпут је у сезони на измаку зажалила што се крај сезоне ближи и што неће бити у могућности да завидан резултатски низ настави и са каматама наплати све промашаје у претходном периоду. Тек сада могуће је спознати и жал за губитком она два бода у игри без голова у претходном дербију, у коме је Војводина надиграла шампиона.

-Одиграли смо добру утакмицу – сумирао је утиске после гостовања код Партизана и победе у интервалу надокнаде времена тренер Бандовић. – Презадовољан сам нашом игром, мада то није ништа ново, то је учестало у свим минулим утакмицама. Подсетићу да је Војводина овде славила последњи пут 2016. године. Ови момци заслужили су тријумф због свега што су показали. Партизан је до пре месец дана био први на табели, има одличну екипу, зато је наша победа утолико и вреднија. Честитам момцима на борбености и на доследној реализацији свих договорених тактичких задатака.

Фото: В.Фифа

Вредност Вошиног тима не огледа се само у резултатима које постиже. Импресиван је и здравствени билтен, као и физички дозирана припрема екипе, чија свежина, из утакмице у утакмицу, рефлектује одраз одлично реализованих припрема, како уочи пролетњег наставка такмичења, тако и у пренапрегнутом календару такмичења у завршници сезоне. Додамо ли томе и ментални склоп колектива који утакмице добија у интервалима када их је по правилу губио, да се подиже и после несретно примљеног аутогола, да настави у истом ритму и после два поништена гола, добићемо и одговор на питање о природи Вошиног пролећног препорода.

- Многи нам нису веровали када смо инсистирали на томе да стил игре нећемо да мењамо, без обзира на име и на снагу противника или на то да ли играмо код куће или у гостима – подсетио је Вошин стратег. – Сви наши играчи су прихватили такав став и сви су на задатке одговарали пуним капацитетом. Изградили смо тим, који у правом смислу делује по систему „сви за једнога, један за све“. Колико сам задовољан постигнутим, још сам задовољнији њиховом намером да у истом стилу, са истим жаром победника стигну до жељеног циља. Ништа још није готово, идемо до краја.

До краја сезоне пред Војводином су још четири искушења у првенству: са Чукаричким,

Напретком и Младости на Карађорђу и гостовање код Радничког у Крагујевцу, директног ривала за четврто место. И, наравно, утакмица свих утакмица, финале Купа Србије, у четвртом одмеравању вредности у овој сезони са Црвеном звездом у Лозници, 21. маја.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести