ЛИГА КОНФЕРЕНЦИЈА: Олимпијакос у финалу на Фиорентину

Ривал Фиорентини у финалу Лиге Конференција биће Олимпијакос.
s
Фото: UEFA

Црвено-бели су и у реванш сусрету полуфинала савладали у Пиреју Астон Вилу 2:0. Олимпијакос ће играти прво европско финале у историји и то баш у свом граду. Не на свом стадиону, већ у дому великог ривала АЕК у Новој Филаделфији, али нема сумње да ће тај окршај за трофеј Лиге Конференције против Фиорентине 29. маја бити епски спектакл.

То ће уједно бити прво финале неког грчког клуба још од оног из 1971. када се најљући ривал Панатинаикос борио за европску круну на Вемблију против Ајакса. И изгубио. Тако да Олимпијакос има шансу да постане први грчки тим са европским трофејом.

А до те прилике дошао је после изванредног двомеча против четвртопласираног тима Премијер лиге Астон Виле. После убедљивих 4:2 у Бирмингему, црвено-бели нису сагорели у паклу стадиона Јоргос Караискакис. Шта више, прилично рутински су решили реванш победом 2:0.

Јунак великог тријумфа био је Мароканац Ајуб Ел Каби. Он је постигао оба гола. Први већ у 10. минуту. Јесте Астон Вила после тог гола кренула на све или ништа, имала чак 75% поседа у првом полувремену и нешто више шанси. Али није успела до гола.

Била је природно више заинтересована да игра и у другом делу. Имала је Вила 63% поседа. Али и Олимпијакос је претио, а у 79. минуту и дефинитивно затворио двомеч. Другим голом Ел Кабија. Одиграно је још 15 минута фудбала са све надокнадом, а после последњег звуждука судије Феликса Цвајера журка на Караискакису, која ће се неминовно прелити на читав Пиреј, могла је да почне.

(Спорт клуб)

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести