ЛИГА ЕВРОПЕ: Бајер изједначио у 97. минуту против Роме, у финалу са Аталантом која је била боља од Олимпика

У финалу Лиге Европе ће играти Бајер Леверкусен и Аталанта у Даблину 22. маја.
s
Фото: Slavlje igrača Bajera, foto: Tanjug (AP Photo/Matthias Schrader)

Аталанта је у после 1:1 у Марсељу победила Олимпик у реваншу 3:0 и тако стигла до историјског пласмана у финале неког европског такмичења. Херој победе клуба из Бергама био је Адемола Лукман. Нигеријац је у 30. минуту постигао гол после додавања Шарла де Кетелара, да би у 52. минуту асистирао Матеу Руђерију за 2:0. Коначних 3:0 поставио је резервиста Ел Билал Туре у 90+5. минуту.

Фото: Tanjug (AP Photo/Antonio Calanni)

Бајер је до финиша меча губио од Роме 0:2, истим резултатом којим је победио у Риму прошле недеље, и деловало је да ће доживети први пораз после 48 утакмица у свим такмичењима, али је успео да изједначи на 2:2 у последњих 10 минута и тако прође у финале другог по снази европског такмичења. Головима Леандра Паредеса са пенала у 43. и 66. минуту Рома је надокнадила минус из првог меча, али је Ђанлука Манћини у 82. минуту постигао аутогол и наговестио пласман Бајера у финале, а "ореол непобедивости" клубу из Леверкузена сачувао је резервиста Јосип Станишић у 90+7. минуту, па је низ без неуспеха продужен на 49 утакмица. Бајер је пласманом у прво европско финале још од пораза од Реала у Лиги шампиона 2002. године успео да остане у трци за "триплу круну". Клуб из Леверкузена је већ освојити титулу првака Немачке, а уз финале Европе играће и финале Купа Немачке.

Фото: Tanjug (AP Photo/Matthias Schrader)

Финале Лиге Европе играће се 22. маја у Даблину. Победник Лиге Европе имаће обезбеђено место у Лиги шампиона наредне сезоне. Бајер је то место већ осигурао као шампион Немачке, док Аталанта само освајањем пехара може у Лигу шампиона преко Лиге Европе.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести