Вучевић ОДБРУСИО Алексићу: Ви сте ми јуче рекли да убрзам када сам говорио о Косову и Метохији и да то није важно! БРНАБИЋ: О, мајко мила... Као жена? И то кажете ви чији је посланик претио мени јавним силовањем

Посланици Народне скупштине јутрос су наставили расправу о избору нове Владе Србије, а у парламенту су мандатар Милош Вучевић, као и кандидати за министре.
1
Фото: Youtube Printscreen

Мандатар Милош Вучевић одговорио је посланику Мирославу Алексићу који га је оптужио да приликом изношења експозеа о многим темама није причао.

- Кажете ништа нисам рекао у експозеу о многим темама. Ви лично ме нисте слушали. Јуче сам напоменуо да ми је један посланик говорио да убрзам када сам говорио о Косову и Метохији. Ви сте ми рекли да прескочим то. Да не говорим и да не читам, да убрзам, да скратим, да се понављам, да то није важно, ви лично. Ви лично сте ми рекли да не говорим о Косову и Метохији толико и да је то превише - рекао је Вучевић.

Расправа се наставља наизменичним обраћањима посланика Народне скупштине.

Брнабић: О мајко мила...

О, мајко мила, шта ћемо ми овде све да видимо и да доживимо..., речи су председнице парламента на излагање Далибора Јекића (SSP) који је казао да је она као жена била дужна да реагује на "увреде изречене шефици његове посланичке групе".

- Као жена? И то ви мени кажете ви чији је народни посланик претио мени јавним силовањем... Ви мени држите предавање шта ја као жена жени треба да кажем, ви чији је народни посланик, седите поред човека који је мени лично претио силовањем...

 Мандатар Вучевић: Не бих се јављао да није учињен скандал! Не дам вам да злоупотребљавате смрт заставника Мијодрага Тошковића, српског јунака, специјалца, падобранца, гњурца, диверзанта, који је погинуо обављајући своје редовне професионалне активности, човек који је 23 године био у Војсци, обављао тешке задатке, био у елитним јединицама, био сам истог дана у тој породици, на сахрани, и разумео бол те породице, реаговао је Вучевић на помињање Тошковићеве погибије у делу опозиције који је оценио јефтиним политчким триком.

- Вас да буде срамота што ми вичете доста док помињем име заставника Тошковића - казао је Вучевић а председавајућа је потом опоменула посланика Лазовића.

Брнабић: Нисам видела да министри леже по клупама, али ако је неко легао, немојте да сте лежали по клупама, реално, у праву сте, ако су лежали, не би требало да леже..., рекла је председница Скупштине на речи посланика Владимира Пајића који је молио кандидате за министре, иако је већ други дан расправе и вероватно су уморни, да не леже по клупама и да буду у њима заваљени него да поштују минимум протокола рада.

На питање Александра Јовановића Ћуте ко је дозволио особама да седе горе на галерији и да их сликају у разним позама па то објављују јер "јуче испаде ја се спремам за седницу а испада да спавам", а на шта је настао смех у сали, Брнабићева је упитала: Неко вас је сликао да спавате?

По члану 89 имају право да присуствују седници и добро је да имамо јавност у раду, а сад вам јавност у раду смета што сте ви у једном тренутку нажалост задремали... Али ја не мислим да је то страшно... И молим госте, немојте да фотографишете људе ако су мало задремали...Разумем да сте буновни, да сте се пробудили, име и презиме сваке особе на галерији не знам, али сам спремна да замолим службу да то да...

- Јовановићу, ово вам је друга опомена, не морате ви да ме снимате на видеу, иде пренос на Другом каналу...- рекла је Брнабићева после чега се за реч јавио Радослав Милојичић Кена који је показао "унуче" вињака које наводно припада једном посланику опозиције ког наводно зову "вињак ефендија" на шта му је Брнабићева рекла да има другу опомену.

- Посланиче Милојичићу, још једна опомена и за вас... Ово нисте смели да урадите, нити да алкохол уносите у салу... - рекла је Кени па додала: Ако јесте Ћута, он је сакрио, а ви сте показали...

Поносни на пројекат "Београд на води"

Мандатар Вучевић изјавио је да су у владајућој коалицији поносни на пројекат "Београд на води", да се радују наставку његовог развоја и да сматрају да је он од користи не само за главни град, него и за целу Србију

- И не видим зашто брига и нервоза око цене квадратног метра стамбеног или пословног простора тамо. То је питање тржишта и то је питање за оне који инвестирају. Тржиште диктира и цену квадратног метра и понуду, односно потражњу. Нигде нисам схватио и нисам нашао везу између цене ноћења у једном хотелу и минималне зараде - рекао је Вучевић одговарајући Добрици Веселиновићу из Зелено-левог фронта.

Вучевић је приметио да једном делу опозиције иста правила одговарају на нивоу града, а не и на нивоу градских општина, те да у једном граду одговарају, па у другом не одговарају.

- То није засновано на релевантним правним и политичким чињеницама, него на истраживању јавног мњења. Па процењујете тамо где вам је боље да изађете, и излазите, тамо где вам није добро, где ћете доживети лош резултат, тамо нећете да изађете. И Бог од вас не може да сазна или да схвати где ви излазите, ко излази, ко с ким излази, зашто излази или зашто не излази - рекао је Вучевић на седници Скупштине Србије где је у току расправа о избору нове владе.

После расправе, гласаће се о избору нових чланова Владе Србије.

Дневник/Курир

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести