У ОВОЈ ВЛАДИ БИЋЕ НАША СНАГА Вучевић: Љубав према отаџбини и предани рад јесте оно што ми морамо показати и доказати народу

Мандатар за нову Владу Србије Милош Вучевић истакао је да морају бити спремни да сваког дана мандата који грађани повере дају за Србију.
Милош Вучевић
Фото: Printscreen Instagram milosvucevic

-Oво је састав тима Владе Србије који вам предлажем, тима који ћу предводити као први међу једнакима. Као што видите, чине га људи различитих политичких профила, које краси разнородно професионално и животно искуство. Верујем да ће у томе бити наша снага, способност да одговоримо на најразличитије изазове којих сасвим извесно неће мањкати. Moj први и jедини зaхтeв je бeспoгoвoрнa oдaнoст oтaџбини. To je зaвeт дa сa oвогa мeстa нe изнeвeримo нaрoднa oчeкивaњa. To je зaвeт дa свe свoje умнe и физичкe кaпaцитeтe стaвимo у кoрист нaрoдa и oтaџбинe. Сaмo тaкo oвa влaдa ћe бити успeшнa. Сaмo тaкo испунићeмo нaрoднa oчeкивaњa. Сaмo тaкo у jeдинству и слoзи мoжемо очекивати да је и Бог са нама. Ово су дани одлуке и дани преломни. Љубав према отаџбини и предани рад јесте оно што ми морамо показати и доказати народу. Ко не буде у могућости да вођен овом мишљу побеђује за Србију, тај није достојан министарског звања. Ово је одсудна битка и одсудни моменат наше народне победе. Зато напред у славу. Да створимо бесмртну Србију. Једну и једину. Нашу мајку и отаџбину. Њој одани морамо бити. Она је наш сан и вера. Бесмртна и једина отаџбина Србија.
Поред тога, захтевам од свих чланова тима Владе Србије да помно бдију над очувањем виталних националних интереса, да не штеде своје снаге, а у тој неодустајној борби која нас чека ја им никада нећу говорити напред, већ увек и искључиво за мном! Морамо бити спремни да свакога дана мандата који нам поверите дамо све за Србију, а да своју једину отаџбину не дамо ни за шта.
 
На крају као што је краљ Милан Обреновић у својој здравици Србији рекао:
 
Позивам вас све да радимо заједно и сложно у част и славу:
• оне чији смо синови,
• оне чије смо одане и верне слуге дужни сви подједнако бити и вазда остати,
• оне чија је својина свака кап крви наше, сваки ударац срца нашег, свака мисао ума нашег,
• оне ради које смо сви дужни бити добри и поштени, искрени и врли, верни и истрајни, праведни и просвећени,
• оне у чијем самом бићу треба да налазимо довољно моралне снаге, те да један другом признајемо међусобне заслуге према њој,
• оне чију величину корак по корак, даноноћно и можемо и морамо стварати,
• оне која потребује свачијег рада, свачије памети, свачије помоћи, у којој свако има и треба да има корисну улогу,
• оне која потребује удружене снаге свију,
• оне која је свуда и на свакоме месту једна и иста,
• оне коју сви подједнако носе и дужни су је носити у срцу и души,
• оне чије име готови смо сви заједно једногласно и громко изговорити, јер нам њено име душа шапће, јер нам њено име срце казује, име драго, име љубљено, име поштено и име свето!
 
Нека живи у вечност једина наша отаџбина Србија!
Слава Богу!

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести