РУЖИЧАСТА ЧОРБА: Цвеклу ћете спремати само на овај начин - преукусно предјело сваког ручка

Мало цвекле, ротквица, краставаца и још неколико намирница, биће довољно за ову сјајну чорбу.
б
Фото: Pixabay.com

Уколико сте љубитељ хладних чорби, ова ће вам се посебно допасти.

Састојци:

2 мале цвекле заједно са листовима

3 кашике лимуновог сока

400 мл воде или бујона од поврћа

750 мл грчког јогурта

3-4 кашичице исецкане мирођије

4 кашичице исецканог влашца

10 ротквица грубо наренданих

краставац

чен белог лука

со и бибер

Припрема:

Ољуштите цвеклу и крупно је нарендајте. Зелено лишће и стабљике ситно исецкајте.

Све ставите у велики лонац, додајте воду или повртни бујон, лимунов сок, поклопите и пустите да прокључа. Динстајте пет минута, а затим склоните са рингле и оставите да се потпуно охлади.

Када се смеса охлади, додајте преостале састојке, зачините по укусу и темељно промешајте, односо изблендирајте. Ставите у фрижидер најмање 30 минута (до четири сата) пре служења.

Сервирајте уз тврдо кувана јаја по жељи.

Информер.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести