ПОСНА ЧОРБА ОД ШАМПИЊОНА Топли залогај на кашику, који греје и душу и тело

Многи људи су љубитељи чорбица, а чак и да не практикујете пост, сигурни смо да ће вам се ова посна верзија чорбе са шампињонима, посебно допасти.
б
Фото: Pixabay.com

Састојци:

маслиново уље

две мање главице црног лука, oпционо црвени лук и/или празилук

килограм шампињона

два средња кромпира

литар и по бистре супе од поврћа

мало сојиног млека

со, бибер, першун

Припрема:

Црни лук ситно исецкати, па пропржити у лонцу на загрејаном уљу.

Додати шампињоне исечене на листиће, посолити и побиберити, те на умереној ватри мешати 20 минута. Затим убацити на коцкице исечен кромпир, налити супом, зачинити по укусу, те крчкати уз повремено мешање око пола сата.

Измиксати, вратити на ватру, умешати сојино млеко, посути першуном и послужити док је топло.

Информер.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести