МЕСО УВЕК ЧУВАТЕ У ФРИЖИДЕРУ: Ево колико сме да стоји и како га правилно подгрејати

Остатке хране сви чувамо у фрижидеру, али не размишљамо колико дуго намирнице смеју да стоје у њему. У наставку прочитајте савете злата вредне.
v
Фото: Pixabay.com/ Dnevnik.rs

Месо увек чувате у фрижидеру? Наравно, али ипак треба да знате да све што преостане од ручка може бити опасно по здравље. Тровање ћете избећи ако их кратко чувате и безбедно подгревате.

Без обзира на то да ли је месо црвено или бело, остатке таквих јела смете да чувате у фрижидеру највише 2 дана након што су спремљена. При подгревању, пазите да температура достигне минимално 75 степени Целзијуса. Значи, не смете да месо само „смлачите“ и послужите.

У замрзивачу је најбоље да чувате месо у сосу или супи. Такво месо остаје сочно кад се одмрзне, за разлику од печеног или прженог које се осуши, нарочито у пределу уз кости.

Крстарица.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести