ВОШИНА СЕЗОНА За историју и памћење

Мало је било онога што кошаркаши Војводине нису успели да ураде ове сезоне. Ове предуге сезоне. Кренули су из квалификација за АБА 2 лигу, након изузетно турбулентног лета и неизвесности око буџета, да би постепено повећавали амбиције и побољшавали квалитет игара.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

И када је у једном моменту постало јасно да је борба за трофеје трка удвоје, не само што се подигао новосадски састав, већ и српска кошарка. Тако је финале АБА 2 лиге између Војводине и Спартака било никад праћеније, а у њему је ипак био бољи суботички тим и другом победом, овај пут од 80:74 у „Дудовој шуми“. Управо то је оно мало што екипи Милоша Исаков-Ковачевића није пошло за руком, после освајања првог места у Кошаркашкој лиги Србије и полуфинала Купа Радивоја Кораћа, чиме су свеукупно превазишли очекивања у веома успешној сезони.

Исаков-Ковачевић је одао признање војвођанском ривалу, који је, према његовим речима, позитивно утицао и на Новосађане.

– Поносно се враћамо у наш град, а спортским ривалима се захваљујемо и морамо да признамо да све ово што Спартак ради је и нас повукло да будемо што бољи и нама омогућило да извучемо максимум и да видимо докле да дођемо. Ово је наш лимит и не треба да будемо незадовољни овим – рекао је млади стручњак.

С обзиром на то да Војводина није изборила АБА лигу, питање је – шта даље?

– Сви сте упознати са петогодишњим планом који имамо и који треба да представља ово што смо већ постигли. Када уђете у малу салу, горе лево пише „ми смо једно, то је наша снага“ и докле год је тако, уопште се не бринем за клуб и небитно је ко ће бити у њему, Војводина ће само да иде горе и надам се да ће убрзо придружити Спартаку у АБА лиги. Ово ништа не мења, веома смо задовољни. Сигурно да је ово велики подстицај за све нас као клуб и појединце, али нама је Војводина изнад свега, имамо привилегију да носимо дрес и надам се да ћемо наставити то да радимо. Видећемо, крај је сезоне, иде анализа. Вероватно су наши играчи интересантни великом броју клубова у вишим ранговима, биће веома занимљиво како ће изгледати састав и која ће правила постојати.

И даље не постоје нејасноће око структуре регионалног такмичења наредне сезоне, што утиче на формирање финансијских могућности.

– Не знам сад, да ли има баража, да ли нема, да ли је шест српских клубова ограничење, или седам, да ли ће се опет гласати... Не знам шта ће бити и морамо мало раније да сазнамо да бисмо видели да оформимо буџете. Свестан сам изазова организација целе лиге, уживали смо играјући балоне, као и у Суботици, било је дивно организовати наш балон у Новом Саду. Ово је ниво у којем се игра феноменална кошарка и која свима нама помаже да растемо и индивидуално, али као и организације, не би ли дошли тамо негде где сви стремимо, а надамо се да тај пут неће бити толико затворен у наредном периоду, што се нас тиче – јасан је био Исаков-Ковачевић.

Млади стратег један је од оних којима истиче уговор овог лета, заједно са најбољим играчем ове сезоне Џередом Канингемом, као и Зораном Николићем, али и другима, због чега се претпоставља да ће новосадски тим бити радикално промењен у наредном периоду. Колико, још увек је рано да се говори о томе.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести