ВОША НА СКЕНЕРУ "ДНЕВНИКА" Мање за три, више за два

Да је прави одраз квалитета једне екипе то што побеђује и када не иде добро, доказали су кошаркаши Војводине партијама у последња два кола Кошаркашке лиге Србије (КЛС).
Nikola Tomić
Фото: Nikola Tomić

Узимајући у обзир то да су црвено-бели иза себе имали веома захтеван Куп Радивоја Кораћа, на којем су своју причу подигли на виши ниво и добили директне похвале чак и од тренера Партизана Жељка Обрадовића, било је јасно да следи ментално и физичко пражњење. Када се на то дода и изазовни тренажни период, одсуство Зорана Николића током репрезентативне паузе, логично је да игра Новосађана након тога није могла да изгледа најтечније. Тако је екипа Милоша Исаков-Ковачевића против Новог Пазара у гостима и против Џокера код куће видљиво искочила из своје коже. Илустративно је то што је Војводина на крају првог полувремена у Новом Пазару имала несвојствених 12 покушаја више за три, него за два, а слично се десило и на старту војвођанског дербија на Спенсу, када је ситуација била још драстичнија – од првих 12 шутева из игре, чак 10 покушаја је било за три.

И док је у Новом Пазару победа „висила“ до саме завршнице, Џокер је „решен“ средином треће четвртине, чиме је новосадски тим још једном показао менталну способност да из нелагодних и непријатних позиција проналази начин да побеђује, што је смерница ка шампионском путу. Војводина још ове недеље има неколико дана више за тренинг и одмор, након чега је очекује изузетно тежак распоред, током којег ће играти у НБА ритму, на свака два дана. Због тога, од пресудне важности биће да црвено-бели пронађу течнију и препознатљиву игру у рекету, јер квалитетнији ривали кажњавају сваки минимални пропуст. Новосађани немају луксуз да у завршницама Кошаркашке лиге Србије и АБА 2 лиге то дозволе.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести