Страхиња Козић, тренер млађих селекција ОК Војводина: Треба веровати у младе играче и дати им шансу

Војводина је позната по једној од најбољих школа одбојке која је изнедрила неке од највећих имена овог спорта у Србији.
odbojka
Фото: ОК Војводина

Држе се Новосађани рецепта да у први тим уводе играче из млађих категорија, што је посебно било наглашено ове сезоне када је на клупу сениора дошао Марко Наранчић, до тада тренер подмлатка и шансу пружио младим одбојкашима.

Да о будућности Воша не треба, а и никад није бринула, показали су јуниори и кадети.

Одбранили су титуле првака Војводине и директно отишли на државне шампионате, који ће почети у мају. Играли су сениорску Другу лигу – север и забележили 10 победа у 20 кола, што им је донело средину табеле.

– Презадовољан сам сезоном и игром деце – рекао је тренер Страхиња Козић. – Имамо више победа у Другој лиги него прошле године и то је било велико искуство за њих, пошто су играли, за њихов узраст, јако сениорско такмичење.

Епитет најбољих тимова у Покрајини, наравно годи, али то није главни циљ стратега игре млађих категорија.

– Као тренеру, већа ми је сатисфакција када видите доста деце у првом тиму, јер је мој и циљ свих у клубу да што више играча кроз кадетске и јуниорске тимове дође до сениорске екипе – објаснио је Козић.

Управо су с њим радили, а неки и даље играју када се распореди не поклапају, Матија Милановић, Урош Мишковић, Данило Елезовић, Стефан Кокеза, Страхиња Ђогић, те Стефан Дакић и Вук Кулпинац поникли у Академији одбојке „Војводина”, који су ове сезоне имали запажену улогу у првом тиму.

– Сениорска екипа је направила сјајан резултат освојивши два трофеја. Сматрам да је ово прави пут којим идемо и треба њиме да наставимо. Биће потребно и времена и стрпљења за први тим, али треба веровати у ове младе момке и давати им шансу – поручио је Страхиња Козић.


Знају се циљеви Воше

Пред јуниорима и кадетима Воше су до краја сезоне остала државна првенства, на којима ће бранити титуле.

– Све зависи од нас. Када играте у овом клубу знате какви су циљеви. Војводина стално улаже у млађе категорије и увек се резултат подразумева. Без обзира на то, ипак нам је главни циљ да што више играча доспе до првог тима – рекао је Страхиња Козић.


К. Бугарски

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести