Сезона ОК Војводина из угла спортског директора Ђорђа Ђурића: Пред младим тимом светла будућност

Многи су на почетку сезоне у дуеле са одбојкашима Војводине улазили опуштено, сматрајући да подмлађени тим, у ком је доста играча дебитовало у елитном рангу, још није толика претња, али ту су се преварили.
odbojka
Фото: Филип Бакић

Црвено–бели су без респекта изашли на црту било којој екипи с друге стране мреже и одмах показали да са њима неће бити шале.

Да је тако и било доказују два пехара у витринама Новосађана – Суперкуп и Куп Србије. Млади играчи су имали прилику и да виде како је на европској сцени, пошто су се такмичили у ЦЕВ купу. У полуфиналу плеј–офа Суперлиге нису успели да прескоче прву препреку, па су елиминисани у четвртфиналу од Карађорђа, који се у обе утакмице враћао из минуса од два сета.

– Иза нас је успешна сезона и сви у клубу треба да будемо задовољни – рекао је спортски директор ОК Војводина Ђорђе Ђурић. – Освојена два трофеја су велика ствар за ову младу екипу. Војводина је клуб који увек има високе амбиције и ови момци су успели у томе да нашу колекцију додатно обогате. Наравно, постоји жал што нисмо прошли у полуфинале плеј–офа. Пред овим играчима тек предстоји светла будућност и уз прави рад и веру у себе и овај клуб, доћи ће на место које заслужују.

Уз искусније у тиму, подмладак који је прекомандован из Вошиног јуниорског погона сусрео се ове сезоне са свим оним што спорт доноси. Видели су дебитанти у А тиму лепу страну у црвено–белом дресу – освајали су трофеје, побеђивали фаворите, доносили радост навијачима у Спенсу, али су, нажалост, морали и да надоместе изостанак повређених саиграча, на почетку Игора Лагунџина, а на крају једног од носиоца игре, Стефана Негића.

Фото: Филип Бакић

– Имамо младе и перспективне играче и очекивали смо да играњем што већег броја утакмица буду све бољи и то су и показали. Побеђивали су и Црвену звезду и Партизан, од ког нисмо изгубили у пет утакмица ове сезоне. Овом младом тиму је сваки играч у сваком тренутку био потребан. Сви су оправдали очекивања, напредовали су и тек треба да сазревају – поручио је Ђурић.


Акценат на свом погону

У Војводини желе да задрже тим за следећу сезону.

– Хоћемо да остане окосница екипе и да наставимо овим путем. Нормално, акценат ће и даље бити на томе да у први тим прикључујемо играче из млађих категорија, јер је Војводина била и остала расадник добрих одбојкаша – рекао је Ђорђе Ђурић.


К. Бугарски

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести