ПОТПРЕДСЕДНИК ЖФК ВОЈВОДИНА БОШКО САВИЋ: Нови ветрови већ дувају

Женски фудбал изузетно брзо се развија у свету, стичући све значајнији број присталица.
1
Фото: Бошко Савић, фото: ФК Војводина

У Србији, и поред помака набоље, то иде много спорије, али се, ипак, нешто (по)креће. Један од наших суперлигаша, екипа Војводине, годинама се бори да изађе из медијског „мрака“, односно да Новосађанима покаже да и на њеним утакмицама имају много тога лепог да виде. У име једног од оснивача Спортског друштва Војводина, недавно је потпредседник Управног одбора женског погона црвено-белих, Бошко Савић, потписао с Драгољубом Збиљићем уговор о сарадњи са СД-ом, али и мушким клубом.

- Наш вишегодишњи сан, који датира још од оснивања клуба 2007. године, почео је да се реализује потписивањем уговора о сарадњи – признао је Савић. – Већ су почели да дувају неки нови, много повољнији ветрови по наш клуб, а верујем да ће у блиској будућности они постајати све снажнији. Сада тренирамо у ФЦ „Вујадин Бошков“, имамо сарадњу и са ФК Индекс, који је такође „умрежен“ у укупни договор, тако да можемо да будемо веома задовољни.

До сада су главни донатори углавном били родитељи, а уговором који је недавно потписан, то ће се сигурно променити.

- Збиљић је први човек и ФК и СД Војводина. Значајни бољитак већ се осећа и убеђен сам да ће то да буде још израженије. До сада нисмо могли да се заштитимо када су одласци наших девојака у друге екипе у питању, а убудуће ћемо да радимо на изградњи правне регулативе која ће такав тренд да заустави. Осим мушког клуба и Спортског друштва, велику захвалност дугујемо и Граду Новом Саду, а наша је обавеза да свима њима одговоримо још бољим резултатима у будућности – подвукао је Бошко Савић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести