ПОМОЋНИ ТРЕНЕР ХОКЕЈАША ВОЈВОДИНЕ ИВАН МИЛОЈКОВИЋ Испунили овосезонски циљ

Хокејашки клуб Војводина је пре две године освојио шампионску титулу у домаћем шампионату, чиме је доказао да је веома битан фактор у овом спорту.
Приватна архива
Фото: Приватна архива

Од тада, није било већих успеха, али то не умањује елан којим Новосађани приступају свакој утакмици. Ове сезоне, Војводина је успела да се пласира у плеј-оф регионалне ИХЛ лиге, где је елиминисана од Црвене звезде са 3-0 и сада жељно ишчекује Суперлигу Србије, како би се реванширала највећем ривалу. Томе се нада и помоћни тренер новосадских хокејаша, Иван Милојковић.

– На почетку сезоне, циљ је био пласман у плеј-оф ИХЛ лиге, што смо и испунили. Иако смо изгубили од лидера Црвене звезде, постигли смо задовољавајући ниво. Могло је и боље, али смо задовољни. Све три утакмице против квалитетног ривала биле су густе и није било лако. Остаје нам припремни период за домаће првенство и сада чекамо да Црвена звезда заврши такмичење у регионалном шампионату, које ће, надам се, освојити – навео је стратег Новосађана, у маниру правог спортсмена.

Од наставка сезоне, очекује једну ствар.

– Да освојимо шампионску титулу. У другом случају, не бисмо и играли. Уколико се то деси, следеће сезоне нес чека Континентал куп (пандан Лиги Европе у фудбалу).

Када је реч о саставу тима, он је нешто другачији.

– Тим је доста подмлађен. Углавном су ту млади играчи, уз 3-4 искуснија. Имамо и странце, голмана и још четворицу. Ослањамо се на домаћи кадар и била нам је жеља да подмладимо тим, а дугорочни циљ је да што више деце из редова Војводине убацимо у први тим, да стасају и не иду у иностранство. Први тренер, Јозеф Шкрак, доста је допринео да се ове године остваре зацртани циљеви. Тренингзи су занимљиви и десила се промена у квалитетном правцу.

Милојковић је имао занимљиву ситуацију, пошто је до скоро био активан играч.

– Играо сам прошле и претпрошле године. Од пете године сам у хокеју, што је 37 година. Завршио сам Диф и радио као тренер хокеја, имао школу клизања. Питан сам да се придружим и будем спона између тренера и играча. Деца ми тренирају хокеј исто, тако да су вишеструки разлози зашто сам на овом месту – навео је Иван Милојковић.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести