ЛАЗАР ЈОВАНОВИЋ, ЈУНАК ВОШИНОГ ПРОЛЕЋНОГ БУЂЕЊА: Мали Лане за велики учинак

Фудбалери Војводине, у смирај јучерашњег дана, тренирали су на вештачкој подлози у својој бази у Ветернику, како би се прилагодили условима сутрашњег изазова у 25. колу, на гостовању ИМТ-у у Београду.
1
Фото: Где ја стадох, ти продужи: Алекса Вукановић и Лазар Јовановић, фото: ФК Војводина

На победу против Вождовца мало ко се освртао, као да су се заветовали да, без претераног уплива јавности у пролећно буђење колектива, сачекају наредни првенствени изазов у коме ће потражити начин да прву победу овере и претходни учинак оплемене.

На новинарску знатижељу, ипак, одговорио је јунак победе, млађани Лазар Јовановић, који је храбром реакцијом и смиреним потезом „од милион долара“ већ на терену рекао све што је имао да каже. Своју емоцију изван терена пренео је читаоцима „Дневника“.

- Пресрећан сам што је мој такмичарски првенац одлучио победника – рекао је Лазар Јовановић, стрелац победоносног гола у последњем минуту шестоминутне надокнаде времена. - Било је и до сада момената у мојој краткој фудбалској каријери који се не заборављају. Али, тај гол против Вождовца остаће заувек у мојој свести, зато што је први, али више због тога што је прекинуо низ негативних резултата и, сви се надамо, вратио Војводину у трку за места у врху табеле.  

Будући носилац игре новосадског клуба компјутерски прецизно нам је цртао путању лопте кроз гостујући шеснаестерац. Сећао се како се, попут билијара, одбијала од ноге, до ноге играча обеју екипа... Он ју је чекао, а она као да је управо њега тражила. Одбијала се од немила до недрага, све до места где је сачекао јунак победе и, у околностима када је много искуснијим играчима понестајало стрпљења и инспирације, не први пут, доказао не само размере свог талента, већ и спремности да понесе знатно већи терет такмичења од досадашњег процента учесталости.

- Честитали су ми сви, саиграчи на терену и они на клупи, заједно са члановима стручног штаба – присетио се Мали Лане. – Навијачи такође. И тата је честитао, пожелео ми је да га надмашим у свему. Неће то бити једноставно, али потрудићу се. И против ИМТ-а и у свакој утакмици која следи, на мени је да дам све од себе у намери да заслужим и место стартера. Наравно, на тренеру је да оцени и да процени. Ја ћу своју прилику да чекам и да је сачекам.

У 25. колу суперлигашког такмичења Војводина сутра гостује ИМТ-у у Београду. Почетак меча заказан је за 20 часова, а пренос је на каналу Арена спорт 1. 

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести