Лазар Бајандић после седам година одлази из ОК Војводина: Право време за корак даље

Одлуку о наставку каријере у иностранству Лазар Бајандић донео је после седам година у дресу Одбојкашког клуба Војводина.
с
Фото: Филип Бакић

Истекао је примачу уговор са црвено–белима и следеће сезоне ће играти у клубу Карловарско из Карлових Вари у Чешкој.

– Идем у добру екипу, чији тренер ће бити Италијан Стефано Моска – рекао је 25-годишњи Лазар Бајандић. – Амбиције су прва два места у лиги и борба за титулу. Све то ме је привукло и помогло да се одлучим за овај клуб. 

Бајандић је поникао у ОК Футог из ког је 2017. прешао у Војводину. Следећу сезону је тренирао са црвено–белима, али је враћен на позајмицу у матични клуб. Од 2019. је поново у дресу новосадског великана, где се врло брзо изборио за значајнију улогу у првој постави.

– Мислим да је ово прави време за корак даље. Дуго сам у Војводини, наравно то су биле углавном лепе године, ова последња ће ми остати најупечатљивија, јер је и најбоља моја у овом дресу. Било ми је лепо, али био сам жељан промене – описао је Бајандић.


Позив селектора

Лазар Бајандић поново је заслужио позив селектора сениорске репрезентације Србије Игора Колаковића, за припреме за Лигу нација.

– Очекивао сам шири списак, али надам се и волео бих да се нађем у ужем избору – истакао је Бајандић.


Лазар је са Вошом освојио пет титула првака државе, два Купа Србије и пет пехара Суперкупа.

– Тешко је издвојити најдражи пехар. Први пут сам имао значајнију улогу у сезони 2019-20. Тада сам играо цео плеј–оф и на крају смо у финалној серији победили Партизан 3:1. Та титула ми је баш драга јер сам учествовао у великој мери у њеном освајању. Драг ми је и Суперкуп у Краљеву, када сам ушао са клупе и успели смо да преокренемо. Губили смо од домаће Рибнице 0:1, па смо на крају добили 3:1 и наравно овај Куп од ове године где сам имао улогу лидера и искуснијег играча на терену.  То су ми три упечатљива пехара.

Фото: Филип Бакић

Како каже, биће му чудно без Спенса, који му је био као друга кућа, с обзиром на то колико је времена провео тамо радећи са тренерима са Неџадом Османкачем, Душком Николићем, Синишом Гавранчићем, Слободаном Бошканом и Марком Наранчићем. У јулу ће завршити Економски факултет у Новом Саду, а у августу би требало да оде у Чешку.


Још једна добра сезона

На питање да ли има нешто што није остварио у дресу Воше, Бајандић је одговорио:

– Све смо освојили што се тиче домаћих такмичења. Жао ми је што нисмо успели мало више да будемо конкурентнији у Лиги шампиона. Висок ниво одбојке и потребне су године и успеха и неуспеха да би се дошло до неког континуитета. Имали смо прилику две године да прођемо групну фазу, али нисмо успевали. И можда ми је жао што нисам имао још неку сезону добру баш као ову последњу – рекао је Лазар Бајандић. 


К. Бугарски

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести