КОШАРКАШИЦА ВОЈВОДИНЕ ЖАКЛИНА ЈАНКОВИЋ Поверење саиграчица и тренера све олакшава

Промене на месту тренера, али и велике промене у саставу условиле су нешто лошију сезону кошаркашица Војводине, него што је то био случај претходних година.
Ф. Бакић
Фото: Ф. Бакић

Промењена филозофија игре сада више није толико усмерена ка резултатима, колико ка развоју талената, што је све утицало на то да Новосађанке тренутно заузимају седмо место на табели Прве лиге са половичним учинком из 16 кола. Доста тога се променило, али је једна ствар константна – капитен Жаклина Јанковић један је од староседелаца, која је била присутна и када се нападао врх регионалне ВАБА лиге, као и сада, када ситуација није таква.

– Ове сезоне је формиран тим мало другачије, него протеклих сезона. Екипа нам је доста подмлађена и пола тима чине јуниорке. Не могу да кажем да сам незадовољна позицијом на табели, али смо изгубили неке утакмице, у којима смо биле надомак победе. Донеле би нам бољу позицију. Све то бих приписала неискуству и младости – рекла је Жаклина.

U prethodnom сусрету против Врбаса, била је најефикаснија у победи са 24 постигнута поена, чиме је још једном доказала да је лидер.

– У сваку утакмицу улазим са жељом да пружим тиму све што могу. Задовољна сам својим партијама ове сезоне, али ниједну победу не гледам као личну, него као тимску. Оно што ми олакшава је поверење и подршка саиграчица и тренера.

Играчици Војводине је ово трећа сезона у црвено-белом дресу, за који је посебно везана.

– Већ прве сезоне сам осетила добродошлицу и сви су ме јако лепо прихватили и то се није мењало кроз сезоне. Веома леп однос имам са тренерима и управом клуба. Такође, један од разлога је што сам близу куће и близу моје породице, што волим Нови Сад и имам овде пријатеље – закључила је Жаклина Јанковић.

В. М. Петровић.


Лига уједначена

Промене у саставу Војводине нису једине у Првој лиги, с обзиром на то да је Мега преузела примат од Црвене звезде и тренутно је водећи тим домаћег шампионата.

– У нашој лиги има доста добрих играчица и доста младих играчица, које приказују јако добре партије. Оно што ову сезону разликује од осталих је то што има доста тимова који су изједначени, па је самим тим лига таква. Завршница првенства ће баш због тога бити занимљива – рекла је играчица Војводине.


EUR/RSD 117.1050
Најновије вести