НОВАК У МОНТЕ КАРЛУ ПРЕГАЗИО РИВАЛА НА ПУТУ КА НЕДОСТИЖНОМ РЕКОРДУ Ђоковић заиграо после месец дана

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у 3. коло Мастерса у Монте Карлу након што је у два сета био бољи од Руса Романа Сафиулина - 6:1, 6:2!
s
Фото: Youtube printscreen/ SportalRS

Био је ово први Нолетов меч после месец дана и оног шокантног испадања у Индијан Велсу од Луке Нардија, истовремено и други међусобни против Сафиулина ког је 2022. добио у Тел Авиву (2:0).

Пропустио је Ноле Мастерс у Мајамију, овде у Монте Карлу има велики мотив у виду рекорда који ће тешко ико да обори . Подсетимо, уколико на крају освоји турнир постаће први играч који је освојио сва четири Гренд слема, свих девет АТП мастерса и АТП финала најмање три пута.

Ђоковић је свој први Мастерс у Монте Карлу освојио 2013. године, затим још један 2015. Тренутно брани 90 бодова са овог турнира и могао би да увећа разлику у односу на Јаника Синера и Карлоса Алкараза који је у међувремену одустао од такмичења .

Новаку је ово и први меч откако је променио тренера ( у ложи је седео Ненад Зимоњић)), односно откако је раскинуо сарадњу са Гораном Иванишевићем, а у наредној рунди играће против бољег из дуела Лоренцо Мусети - Артур Филс.

Када је у питању овај дуел против Сафиулина, Новак је силно кренуо и брзо је стекао два брејка вишка - 4:0. Чак и када је Рус од 0:40 стизао до изједначења, Новаку је било довољно да само мало "убрза" и без проблема да реши ствари.

И у петом гему је имао три брејк лопте, да би Сафиулин после пола сата коначно узео свој први на мечу. Ипак, то је било све од њега пошто је Новаку до краја сета још једном предао сервис.

Кратак осврт на статистику у првом сету каже да је Ноле имао стопроцентатн учинак на други сервис (7/7), чак 15/19 ритерна на други нсервис ривала, као и висок број освојених поена на сервису и мрежи.

Узео је Сафиулин кратак предах између првог и другог сета, отишао је до свлачионице на кратку паузу, да би се по повратку поново суочио са проблемом. Спасио је некако две брејк лопте за Нолета, с тим што никако није могао да угрози његов сервис.

Било је само питање тренутка када ће Ђоковић "преломити" оај други сет и узети брејк довољан за коначан тријумф, што се догодило већ приликом следећег сервиса Сафиулина. Новак је повео са 3:1, потврдио брејк за 4:1 и лагано привео дуел крају.

(Телеграф.рс)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести