ДУШАН ЛАЈОВИЋ ПОВЕО ПА СТАО, Циципас ипак у финалу Барселоне (ВИДЕО)

Душан Лајовић није успео да се пласира у финале турнира у Барселони. И поред добре игре, српски тенисер  је изгубио са 5:7, 6:4, 6:2.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Joan Monfort)

Меч двојице тенисера трајао је 131 минут, а Циципас је показао да је у заиста изванредној форрми. Био је то њихов четврти окршај и трећа узастопна победа над Лајовићем.

Није изгледало да ће тако бити, јер је Душан, који је сјајно играо током целе недеље, боље и сигурније почео меч. Тенисер из Старе Пазове је имао шансу у осмом гему, али ту брејк лопту није искористио. Зато јесте у 12. гему, па је почетни сет добио са 7:5. Солидно је кренуо и у другом сету, и један и други су пропустили по једну брејк лопту, да би Циципас успео да сломи отпор Лајовића у седмом гему за 4:3. Та предност му је била довољна да дође до 6:4 и изједначења у мечу. У сету одлуке, Циципас је имао више снаге и нерава, уз два брејка, у трећем и петом гему је завршио посао и добио сет одлуке са 6:2.

Тако ћемо у недељу од 16 часова гледати репризу финала са Мастерса у Монте Карлу између Циципаса и Каспера Руда. Норвежанин је у првом полуфиналу победио Томаса Мартина Ечеверија са 7:6 (6), 6:4.

(Б92)

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести