ЂОКОВИЋ ПОСЛЕ ДЕВЕТ ГОДИНА У ПОЛУФИНАЛУ МОНТЕ КАРЛА Отпор Де Минора недовољан

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Монте Карла, први пут после 2015. године.
Фонет/АП/Новак Ђоковић
Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић

Ђоковић је са максималних 2:0 надиграо Алекса де Минора, по сетовима је било 7:5, 6:4, што довољно говори о томе колико се мало већа борба водила током нешто мање од два сата игре.

У првом сету играло се на разлику. Сјајни Аустралијанац има врхунско кретање на свим подлогама, па је Србину било теже да га пробије и да стекне вођство у сетовима. То је ипак урадио у последњем моменту.

Након што је спасао брејк лопту у 11. гему, Новак је потом одузео сервис супарнику из трећег покушаја. Играли су се маратонски гемови, али је први тенисер света из свега изашао неокрњен.

У другом делу игре виђена је једнако квалитетна борба, са тим што је Ђоковић овај пут раније решио питање победника. Размењивали су брејкове један за другим, да би Србин потом задржао сервис, а потом поново "брејкнуо" Де Минора и поставио коначних 6:4.

Сада Ђоковић чека бољег из дуела Иго Умбер и Каспер Руд.

Ђоковић је у Монте Карлу дошао до рекордног 77. мастерс полуфинала.

Први тенисер света из меча у меч игра све боље на шљаци у Кнежевини, а тренутно 11. играча  на АТП листи победио је у изузетно чудном мечу, у коме је у финишу првог и почетком другог имао евидентних физичких проблема.

Ово је био трећи дуел Ђоковића и Де Минора и друга победа најбољег играча света. Србин је 2023. славио на Аустралијан Опену 6:2, 6:1, 6:2, а његов данашњи ривал у јануару ове године на Јунајтед купу 6:4, 6:4.

Ноле се међу четири у Монте Карлу пласирао први пут од 2015. када је освојио други титулу у Монте Карлу. Србин има 40 мастерс трофеја, од тога два у Кнежевини, а уколико у недељу подигне пехар то ће му бити 100. јубиларни у каријери.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести