Тријумф Данила Беседеша на Панчево опену, Дражић очекивано најбољи у Темерину

Традиционални отворени шаховски турнир „Панчево опен“ је одигран од 22. до 24. марта, у Градскoj библиотеци у Панчеву.
sah
Фото: ШК Аљехин

Окупило се 46 играча из пет различитих федерација. Циљ турнира је био дружење и развој младих шахиста и шахисткиња.

Организатор је био ШК „Аљехин“ Панчево. Одиграно је шест кола по Швајцарском систему паровања и стандардом темпу игре.

Међународни судија Зоран Станимировић није имао тежак задатак, јер, иако су партије биле борбене, владала је одлична спортска атмосфера током читавог такмичења. 

Колико је надметање било неизвесно показује податак да су прва шесторица била унутар пола поена на завршној табели! Исти број поена су имала тројица првопласираних, али су додатни критеријуми били на страни одличног зрењанинског ФИДЕ мајстора Данила Беседеша, који није дозволио ниједан пораз.

Друго место је припало прошлогодишњем победнику интермајстору Јовану Радловачком. Искусни међународни мајстор је, исто као и победник турнира, имао само два ремија. На трећи степеник се попео ФИДЕ мајстор Милутин Костић, са идентичним скором као прва двојица.

Организатор је обезбедио и специјалне награде, па је тако ФИДЕ мајстор Владимир Костић постао најуспешнији ветеран, а у укупном пласману је био четврти. Најбоља шахисткиња на турниру је била Дуња Милојевић, док је најбољепласирани омладинац био Виктор Панић из Босне и Херцеговине.

Фото: ШК Аљехин

Дражић најбољи на Меморијалу у Темерину

Меморијал посвећен Предрагу Пеђи Новаковићу није скренуо пажњу само квантитетом, већ и квалитетом играча. У Омладинском дому у Темерину 23. марта окупило се 95 шахиста и шахисткиња, од тога два велемајстора, четири интермајстора и пет ФИДЕ мајстора. Организатор је био ШК „Темерин“. Играло се девет кола по убрзаном темпу игре. Главни судија је био национални арбитар Алмир Гагић, који је одлично обавио посао.

Након низа интересантних партија, улогу првог носионца је потврдио новосадски велемајстор Синиша Дражић, који је освојио турнир са сјајних 7,5 поена из девет кола! Њега је пратила група од четири играча са по седам поена. Додатни критеријуми су били на страни искусног интермајстора Дејана Лескура.

Треће место је припало интермајстору Горану Тодоровићу. Талентовани Лав Пајчин је заузео четврто место, а ФИДЕ мајстор Радослав Петковић пето. Најуспешнија шахисткиња је била одлична Сара Мијић.

С. Костић

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести