Гимназија „Јован Јовановић Змај” освојила прво место на ШАХОВСКОМ Првенству новосадских средњих школа

Екипно првенство новосадских средњих школа у шаху организовано је по други пут после вишедеценијске паузе, са циљем да реафирмише вредности средњошколског спорта и посебно ове древне игре.
sah
Фото: Шаховски савез Новог Сада

Такмичари су се, сада већ традиционално, надметали у Гимназији „Исидора Секулић“ 6. априла. Турнир је организовао Шаховски савез Новог Сада, који дуги низ година подстиче и помаже развој омадинског шаха, увек стварајући добре услове за игру и такмичење.

На отварању је присутне госте, такмичаре и представнике медија поздравила директорица Гимназије „Исидора Секулић“ Татјана Пејовић Себић.

Затим се присутнима обратила председница Шаховског савеза Новог Сада и главни судија турнира Светлана Стојадинов, која је Захвалницу за посебан допринос у раду на популаризацији, развоју и афирмацији шаха уручила доделила овој гимназији.

Турнир је повлачењем првог потеза свечано отворила председница Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас, претходно изразивши задовољство масовношћу такмичења и све већом заинтересованошћу младих за шах, истичући значај спорта за развој целокупне личности младог човека.

На турниру је учествовало 14 екипа из 10 средњих школа, али је важно нагласити да је овогодишње првенство било много јаче од претходног, јер је просечан рејтинг такмичара у односу на прошлу годину био већи за око 150 рејтинг поена.

Прво место са свих седам победа освојила је прва екипа Гимназије „Јован Јовановић Змај“, за коју су играли Лав Пајчин, Слободан Пишталовић, Игор Станковић и Арсен Пантић.

Друга позиција припала је првој екипи Електротехничке школе „Михајло Пупин“, за коју су играли: Милан Гагић, Огњен Ћузовић, Димитрије Сакан, Марко Иванковић, Александар Миливојевић и Давид Поповић, а треће место заузела је друга екипа Гимназије „Исидора Секулић“, у чијем саставу су били Михајло Кошић, Марко Тењи, Владимир Хорњак, Димитрије Радишић и Дејан Лукић.

Жеља организатора је да наредне године такмичење буде још масовније, да турнир постане традиционалан и да укључи што више младих, како би се на прави начин промовисале универзалне људске и спортске вредности.

Д. Укропина

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести