РУ­КО­МЕ­ТА­ШИ ВОЈ­ВО­ДИ­НЕ У УТОРАК СА КА­ДЕ­ТЕ­НОМ ЗА ТОП 12 ФА­ЗУ ЛИ­ГЕ ЕВРО­ПЕ: Шан­са ка­ква се јед­ном пру­жа

Но­во­сад­ски ру­ко­ме­та­ши има­ли су ве­о­ма за­ни­мљив на­ста­вак се­зо­не, са мно­го уз­бу­ђе­ња. Мно­ге по­вре­де Вој­во­ди­ну ни­су из­ба­ци­ле из европ­ског ко­ло­се­ка, на­про­тив и да­ље има­ју шан­су да се бо­ре за топ-12 еки­па у Ли­ги Евро­пе. Пре не­ки дан сти­гло је и ве­ли­ко при­зна­ње, Вој­во­ди­нин стра­тег Бо­рис Ро­је­вић и ди­рек­тор Мар­ко ву­јин иза­бра­ни су за се­лек­то­ра, од­но­сно ди­рек­то­ра ре­пре­зен­та­ци­је. Но­во­са­ђа­ни су све то мо­ра­ли вр­ло бр­зо да ста­ве по стра­ни, да се од­луч­но ухва­те у ко­штац са про­тив­ни­ци­ма у ЛЕ и да по­ред по­ра­за од Флен­збур­га и Ка­де­те­на, до­ђу у при­ли­ку да са­ми од­лу­чу­ју о да­љој суд­бини.
РК Војводина
Фото: РК Војводина

На­и­ме, Вој­во­ди­на у уторак у 20.45 ча­со­ва до­че­ку­је швај­цар­ски Ка­де­тен и уко­ли­ко по­бе­де са ви­ше од три го­ла раз­ли­ке, Ро­је­ви­ће­ви иза­бра­ни­ци ће да оства­ре нај­ве­ћи успех на евро­сце­ни. Гол­ман Вој­во­ди­не Фран Лу­чин, ко­ји је та­ман пред нај­ва­жни­ји део се­зо­не по­ди­гао фор­му и бра­ни ве­о­ма до­бро, ре­као је да је еки­па схва­та ва­жност утак­ми­це и да је спрем­на за ве­ли­ку бор­бу.

– Зна­мо ко­ли­ко нам ова по­бе­да мо­же да до­не­се и да се ова­ква шан­са рет­ко пру­жа. Не­ће нам би­ти ла­ко, по­што је Ка­де­тен од­лич­на еки­па, што ре­зул­та­ти го­во­ре. Оно што је ва­жно је то да ће­мо си­гур­но иза­ћи на те­рен у ја­чем са­ста­ву не­го што је то био слу­чај у Швај­цар­ској. На­рав­но, мо­рам да по­ме­нем и на­ви­ја­че ко­ји нам увек мно­го зна­че. Ако бу­де­мо игра­ли на ви­со­ком ни­воу, а пу­бли­ка то ис­пра­ти на­ви­ја­њем, уве­рен дам да је та­да успех за­га­ран­то­ван - по­ру­чио је Лу­чин.

В. Гво­зде­но­вић

Гру­па 3

Сил­ке­борг – Флен­збург (18.45)

Вој­во­ди­на – Ка­де­тен (20.45)

1. Флен­збург               5             4             0             1             186:141             8

2. Сил­ке­борг               5             3             0             2             152:152             6

3. Ка­де­тен      5             2             0             3             147:164             4

4. Вој­во­ди­на 5             1             0             4             131:159             2

ТОП 16 ФАЗА ЛИГЕ ЕВРОПЕ

Уторак

Гру­па 1

Р. Н. Ле­вен – За­бр­зје (18.45)

Нант – Бург­дорф (20.45)

Гру­па 2

Са­ве­хоф – Нек­се (18.45)

Го­ре­ње – Скјерн (18.45)

Гру­па 4

Ди­на­мо – Спор­тинг (18.45)

Фук­се – Кон­стан­та (20.45)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести