СРБИ БЕЗ ФИНАЛА на Светском првенству у веслању на Ади Циганлији

Српски веслачи Николај Пименов и Јована Арсић (скиф), једини који су се пласирали у полуфинале, нису успели да се пласирају у финале Светског првенства.
1
Фото: Николај Пименов, фото: ВСС

Обоје ће се у недељу борити у Б финалу у којем ће покушати да се изборе за одлазак на Олимпијске игре које се следеће године одржавају у Паризу. Најбољих девет скифиста у мушкој и женској конкуренцији обезбеђују пласман на Олимпијске игре.

Пименов у квалификацијама победио у групи, у четвртфиналу је био други, а у полуфиналу је веслао у другој групи и заузео четврту позицију. Он је после хиљаду метара имао прикључак са тада трећепласираним Ван Дорпом, али је Холанђанин у том тренутку незадрживо кренуо ка циљу, а Пименов није могао да испрати водећу тројку. Јована Арсић је у квалификацијама била била друга, а у полуфинале се пласирала остваривши други резултат у четвртој групи. У полуфиналу је веслала у првој групи и заузела је пету позицију с временом 08:07.33.

Наша представница у лаком скифу, Софија Коцанови веслала је у Ц финалу и трку је завршила на петој позицији (10:33.34). Победница ове трке била је Тереза Диаз Морено из Шпаније (09:04.34). Софија Коцановић је у укупном пласману Светског првенства завршила на 17. месту дисциплине лаки скиф.

Г. М.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести