Новосадски Џудо клуб ствара будуће репрезентативце

Новосадски џудо клуб с Адица почео је с радом крајем 2011. године и тренутно има 200 чланова.
Приватна архива/ Део чланова Новосадског џудо клуба с Адица предвођени Бубалом (први слева), Симином (други здесна) и Граховцем (први здесна)
Фото: Приватна архива/ Део чланова Новосадског џудо клуба с Адица предвођени Бубалом (први слева), Симином (други здесна) и Граховцем (први здесна)

Фокус је стављен на развој тројице кадета Душана Граховца, Алексу Бубала и Михајла Симина, који су у развојном програму Олимпијског комитета Србије. Ова млада и талентована тројка имала је већ запажене резултате на међународној сцени. Граховац је на прошлом европском првенству освојио сребрно одличје, док је Симин тренутно први на светској ранг-листи у свом узрасту, што је велика част и потврда доброг рада у клубу.

У име другова из екипе, Душан Граховац је рекао да га џудо чини срећним и да ужива у тренуцима које проводи на тренингу.

– Овај спорт тренирам одмалена и што се више бавим њиме све ми је дражи и занимљивији. Успеси ме мотивишу и свака награда ми пуно значи, а издвојио бих титуле првака државе и европско сребро у категорији кадета до 81 килограма - са задовољством прича шеснаестогодишњи Граховац.

Када је реч о онима који децу уче атрактивном спорту, у клубу раде тренери Миленко Андрић, Владан Тијанић, Марија Калинић, Александар Андрић и Живко Симин. Андрић је свестан да успех не долази сам од себе и да је за медаље на светској сцени потребан веома озбиљан рад.

– Трудимо се да децу научимо спортском животу и сазнању да само великим залагањем могу да стигну до резултата, а онда и титула. Многи стручњаци кажу да шампиони настају на тренинзима и водим се тим размишљањем. Трудим се да деци пренесем све оно што знам и усадим им победнички менталитет – рекао је Андрић.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести