НОВИ УСПЕСИ КАРАТИСТА ХАЈДУКА: Матеа вицешампион Србије

Ниска успеха чланова Карате клуба „Хајдук“ из Куле из викенда у викенд је све дужа. Нове „ђинђуве“ у том ђердану додали су сениори и сениорке овог клуба на првенству Србије у Чачку.
1
Фото:  Хајдучка експедиција у Чачку, фото: КК Хајдук

На овом надметању наступио са тринаест младих такмичара, а у Кулу се вратио са три освојене медаље, од којих су једно сребро и две бронзе. Ако се има у виду младост Куљана, јер су тек загазили у највишу узрасну категорији, три медаље из Чачка су успех вредан пажње.

Сребрном медаљом у сениорској конкуренцији већ другу годину заредом окитила се Матеа Калмар у категорији  преко 68 килограма. Младу Куљанку је јако мало делило од златне медаље с обзиром да је у недостатку спортске среће у финалној борби после нерешеног резултата 4:4 изгубила правилом првог поена .  Медаљу коју је Матеа освојила у клубу су и очекивали јер се ради о једној од најперспективнијих младих такмичарки у Србији којој је ово већ четврта медаља у најјачој конкуренцији после недавне титуле шампионке Војводине, а има само 17 година. Матеа има изузетан низ успеха у овој и претходној години и свакако очекује позив селектора сениорске репрезентације.

Бронзаном медаљом у категорији  до 67 килограма окитио се и седанаестогодишњи Михајло Крнајац од кога су такође била велика очекивања после вицешампионске титуле са недавног Првенства Војводине и свакако да је оставио врло упечатљив утисак и послао поруку да се на њега мора најозбиљније рачунати у перспективи и када је сениорска репрезентација у питању.

Такође је треће место и бронзану медаљу освојила и актуелна шампионка Балкана Александра Ђикић коју су секунде делиле од уласка у финале јер је у полуфиналном мечу после резултата 2:2 изгубила правилом првог поена. Александра је недавно освојила златну медаљу на Првенству Војводине и већ поменуту титулу шампиона Балкана па са пуним правом очекује позив селектора за Европски шампионат који предстоји већ наредног месеца у Задру.

Поред освајача медаља и остали такмчари Хајдука су имали запажен наступ, а то су: Лука Гириц, Глоријан Штрангар, Наталија Сератлић, Милош Крнајац, Растко Мијановић, Милана Корица, Марко Пуцар и Миа Двожак. Најближи медаљама су били Ратко Секеруш и Кристина Соколовски који су поражени у дуелима за бронзана одличја.

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести