КИК-БОКСЕРИ ИЗ НИША НАЈУСПЕШНИЈИ на шампионату у фул контакту

Преко 160 кик-боксера из целе Србије учествовало је на државном првенству у фул контакту које је одржано у Пожаревцу.
1
Фото: Кик-бокс савез Србије

Најуспешнији клуб био је Ниш који је освојио укупно осам медаља од чега пет златних, две сребрне и једну бронзану.

Друго место у екипној конкуренцији припало је београдском Петросу са пет одличја - три злата и по једно сребро и бронза, док је треће место освојио Интернационал из Зрењанина са освојена три злата и једним сребрним одличјем.

"Организација овог шампионата била је заиста изванредна и зато дугујемо велику захвалност домаћинима", рекао је Душко Басрак, председник Кик бокс савеза Србије.

"Оно што нас посебно радује је да све веће интересовање међу младима постоји за кик бокс. Значајно проширујемо нашу базу, а из тог квантитета стварамо квалитет. Тренутно имамо вероватно најталентовању генерацију јуниора у историји. То је велики залог за будућност и пресрећни смо због тога", констатовао је Басрак.

Селектор кик бокс репрезентације Србије Синиша Владимировић је истакао да су виђене веома узбудљиве и квалитетне борбе, као и да су се поједини такмичари изванредно показали па ће у овој диациплини добити прилику да наступе у репрезентацији.

"Својим залагањем и великом борбеношћу су то свакако заслужили, а прву прилику да бране боје Србије имаће на предстојећем Светском купу у Будимпешти. То ће бити најбоља могућа провера за светска првенства у јуниорској и сениорској конкуренцији и даће нам праве смернице на које детаље треба да обратимо пажњу у бидућем раду", закључио је Владимировић.

(Б92)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести