ОДБОЈКАШИЦЕ СРЕМА НАЈПРИЈАТНИЈЕ ИЗНЕНАЂЕЊЕ СУПЕРЛИГЕ: Плеј-оф циљ у наставку сезоне

Сваком ривалу у првом делу сезоне су парирале одбојкашице Срема из Сремске Митровице и поред вредних победа, у поразу су свим противницима, фавориткињама, узимале сет.
с
Фото: Суперлига Србије

Најпријатније су изненађење Суперлиге и годину су завршиле на шестом месту на табели са седам тријумфа и пет неуспеха. Није се много мењао састав Сремица ове сезоне, од 12 играчица од прошле сезоне остало је осам, а дошла су четири појачања – Катарина Ђорђевић, Александра Ђорђевић, Мила Ђорђевић и Анастасија Ивковић.  

– Највеће појачање је свакако Мила Ђорђевић, једна од најбољих дизача у земљи, чак и међу четири у репрезентацији. Она је и МВП Суперлиге у децембру. Остале три девојке су дошле да стичу искуство, јер нису имале велики број утакмица у Суперлиги и код нас су добиле лепу шансу и добро је искористиле – рекао је  шеф стручног штаба Срема Никола Капрић.

Како каже, надали су се да ће бити на половини табеле, или баш то шесто место.

– Ни то ништа не гарантује јер има доста добрих екипа, сличних нама. Имали смо кикс у првом колу против Омладинца, остало је све било више него добро, понешто и неочекивано, као што је победа над Убом. Очекивања су увек највећа, али ово је реалност, шесто место.


Само са два средњака

Повреде нису заобишле Срем.

– Скоро целу полусезону одиграли смо са два средњака, трећи је био повређен три месеца. Некад је било тешко и тренирати, али генерално смо добро прошли – истакао је Капрић.


Домаће првенство Срем је почео са три пораза у низу, али их је први највише заболео.

– Имали смо одличне припреме и када смо изгубили од Омладинца из Нових Бановаца, мало смо се пољуљали, више у глави, изгубивши самопоуздање. У другом и трећем колу шампион, Јединство из Старе Пазове и Железничар из Лајковца, били су бољи, ми смо одиграли солидно, али нисмо имали шансе. Победа над Партизаном у четвртом колу у Београду била нам је прекретница у сезони. Да смо случајно ту изгубили онда би било јако тешко вратити се у неки ритам. Тај тријумф нам је дао ветар у леђа и тада је и кренуо низ победа и добрих игара. Играли смо одлично против Црвене звезде, изгубили од ТЕНТ-а на једну лопту... показали смо да можемо свима да парирамо – додао је Капрић.

Циљ у наставку сезоне је улазак у плеј-оф.

– Желимо да останемо на овом месту на табели на ком смо тренутно, а ако се случајно укаже прилика да уграбимо и пето, пробаћемо да је искористимо. Главни циљ је да наставимо да играмо овако – поручио је Никола Капрић.


Победа над Убом обележила полусезону  

Успешну полусезону Срема обележила је и победа над прошлосезонским финалистом плеј-офа, Убом, у којој је Срем преокренуо после минуса од два сета.

– Уб нам је налетео када смо били у најбољој форми и када смо имали највише самопоуздања, поготово јер смо играли код куће. Све се наместило, први пут смо били фаворити на кладионицама у односу на екипе које су квалитетније од нас, па можда на крају ова победа и није била изненађење. Девојке су одиграле су баш како треба – рекао је Никола Капрић.


К. Бугарски

 
EUR/RSD 117.1050
Најновије вести