ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ САЗВАО ХИТНУ СЕДНИЦУ Савета за националну безбедност

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић сазвао је вечерас хитну седницу Савета за националну безбедност, потврђено је Тањугу у Председништву.
д
Фото: Танјуг/Дарко Војиновић

 Присталице коалиције "Србија против насиља" (СПН) наставиле су вечерас  протест испред Скупштине Београда где су предвођени Александром Јовановићем Ћутом још једном насилно покушали да уђу у зграду.

Полиција у згради Скупштине града је реаговала и попрскала Јовановића и демонстранте бибер спрејом.

Демонстранти су наставили да бацају каменице и флаше ка згради Скупштине, да разбијају прозоре и врата на која су поново насрнули моткама.

Кордон полицијске бригаде и Жандармерије затворио је вечерас простор испред Скупштине града Београда и потиснуо одатле окупљене демонстранте који су насилно покушали да уђу у зграду.

Припадници Жандармерије са опремом за разбијање демонстрација  направили су круг око зграде Скупштине града и РИК-а, у Улици краља Милана и потиснула опкупљене ка Славији.

Демонстранти су се повукли ка споредним улицама и ка Славији.

Полиција је претходно бацила сузавац из зграде Скупштине града на демонстранте који су вечерас насилно покушали да уђу унутра.

Непосредно пре сазивања хитне седнице, председник Србије Александар Вучић објавио је на свом Инстаграм профилу фотографију из председништва у тренутку предаха и још једном подсетио колико је важно да сачувамо мир.

"Тренуци предаха у председништву. Важно је да сачувамо мир, похапсимо насилнике и обезбедимо будућност нашој деци. Желим да ви, драги пријатељи, знате да сам увек на свом радном месту и спреман да штитим стабилност земље, позивам на уздржаност, али и недвосмислено сачувам државу. Нашу Србију. Једну једину", написао је уз фотографију.

(Танјуг/Dnevnik.rs)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести