„НЕ БРИНИТЕ, НИКАКВА РЕВОЛУЦИЈА НИЈЕ У ТОКУ!“ Председник Вучић поручио грађанима да буду спокојни и да држава неће никоме дозволити да је униште

Председник Србије Александар Вучић обратио се грађанима Србије поводом покушаја насилног упада у Скупштину града Београда представника листе Србија против насиља.
v
Фото: Screenshot TV Pink

Вучић је рекао да жели да поручи грађанима Србије да не брину. Додаје да су сцене драматичне и да нисмо навикли да нам неко ломи прозоре и руши нашу кућу.

- Не брините, никаква револуција није у току и ништа од тога им неће поћи за руком. Трудимо се да мирном реакцијом не повредимо некога од случајних демонстраната - рекао је Вучић.

Како каже, вечерас се скупило 2.490 људи, додаје да су неки показали своје лице и да им је насиље једини начин борбе против политичких противника.

- Данима смо на то указивали и говорили да се на то спремају јер не могу другачије да добију гласове грађана - рекао је Вучић.

Како каже, држава је довољно јака и снажна, институције су довољно снажне да одбране демократију и изборну вољу грађана Србије, да одбране Србију и да одбране Београд.

- Силеџије ће бити ухапшене, а државни органи ће реаговати у складу са Уставом и законом - рекао је председник.

Вучић је рекао да су неки у региону почели да славе некакву успешну револуцију која је у току и додаје да видимо да је ово производ много озбиљнијих геополитичких околности.

- Сачуваћемо слободу Србије јер је то највећа вредност. Одбранићемо нашу Србију, само вас молим да сачувамо мир. Будите спокојни, држава је сигурна и нећемо дати да је униште. Нашу кућу сачуваћемо, живела Србија и живела слобода - рекао је Вучић.

Подсетимо, група демонстраната, на челу са Срђаном Миливојевићем и Владимиром Обрадовићем са листе "Србија против насиља", покушали су на силу да упадну у Скупштину града Београда.

Након што су разбили стакло на вратима, њих су задржале полицијске снаге на улазу у зграду.

(Pink.rs)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести