ИДЕЈА ЗА УКУСАН РУЧАК Пилећи батаци у слатко-љутој варијанти

Маринада која се користи за ове пилеће батаке је нешто што би сваки породични кувар морао да има у књижици рецепата.
a
Фото: Pixabay

Потребно вам је:

* килограм пилећих батака

* прстохват соли

* прстохват бибера

* прстохват љуте туцане паприке

За маринаду:

* кашика меда

* кашика сенфа

* децилитар маслиновог уља

* пола децилитра домаће ракије

* шака рузмарина

Припрема:

Батаке посолите, побиберите и по укусу поспите љутом паприком. У дубљој чинији измешајте сенф, мед, маслиново уље, рузмарин и ракију.

Месо премажите овом мешавином и оставите га да одстоји најмање сат времена, уз напомену да би их требало промешати бар једном како би месо што боље упило све састојке.

Одлежало месо послажете на загрејани роштиљ и пеците док не порумени.

Уз пилеће батаке добро иду пржени млади кромпирићи и охлађено пиво.

Пријатно!

(glossy.espreso.co.rs)

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести