Уживаћете у његовој припреми, а још више у хрскавој кожици и сочном месу са одличним пуњењем.
Састојци за пуњени пилећи батак: 4 пилећа батака, без костију, 200 г нарезаног качкаваља, 200 г нарезане шунке, сенф, мед, со, бибер, 70 г истопљеног маргарина.
Припрема:
Батаке ставите на даску за припремање хране, благо излупајте чекићем за месо, а затим бибером и сољу зачините обе стране.
Сецните батаке тако да направите "џеп" у који ћете ставити пуњење.
Узмите лист качкаваља, преко ког ћете ставити два листа шунке, па преклопити качкаваљем.
Уролајте шунку и качкаваљ, па убаците у направљени џеп у батаку.
У једној чинији помешајте сенф са кашиком меда и помешајте. Премажите батак са обе стране.
Убаците да се пече у загрејаној рерни на 220 степени, 35 минута или док месо не постане златнобраон боје.
Ако желите да буду још мекши, увијте у алуминијумску фолију и првих 20 минута пеците са фолијом, па је скините да би кожица постала хрскавија.
Препоручујемо да месо служите уз цацики салату.
Пријатно!
(Она.рс)