ПЕНЗИОНЕРИ ОБРАТИТЕ пажњу на овај ДАТУМ Коначне ранг листе за пакете солидарности, ЕВО када креће испорука

Пријава пензионера за доделу пакета солидарне помоћи преко Савеза пензионера Србије (САПЕНС) и Удружења пензионера Србије (УПС) „Независност”, који су преко својих општинских удружења и одбора корисника пензија објавили јавни позив за пријаву пензионера за овај вид друштвеног стандарда, за који средства обезбеђује Фонд ПИО, трајала је од 10. до 29. априла.
penzioneri, penzionerka, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Прелиминарне ранг-листе су 30. априла објављене на огласним таблама удружења и одбора корисника пензија и филијала Фонда.

Корисници пензија имали су право приговора на ранг-листу у року од осам дана од дана објављивања на огласној табли, до 10 мај. За одлучивање по приговорима на ранг-листу, САПЕНС са два члана и УПС „Независност” са једним чланом формирају другостепену комисију, које најкасније сутра, 17. маја, морају објавити коначне ранг листе.

Већ 20. маја, у понедељак, креће се са испоруком пакета, кажу у Савезу пензионера Србије.

Основни критеријум за пакете солидарне помоћи био је висина пензије до 24.987,67 динара, а приликом утврђивања ранг-листе предност имају самохрани корисници или корисници у вишечланом домаћинству коме је једини извор прихода пензија (која не прелази најнижи износ пензије), а приоритет имају и корисници пензија који су старији.

Пакети су једнообразни, теже око 10 килограма, и садрже основне прехрамбене и хигијенске артикле.

Пензионисани.рс

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести