ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ Привреда ће плаћати 20 ОДСТО ЈЕФТИНИЈУ СТРУЈУ

Електропривреда Србије саопштила је да од 1. маја привреду снабдева електричном енергијом по ценама нижим у просеку за око 20 одсто.
struja dalekovod
Фото: pixabay.com

Како се наводи, вршилац дужности генералног директора ЕПС-а Душан Живковић казао је да је цена струје за привреду од 1. маја знатно нижа од досад ограничене цене од 119,67 евра по мегават-сату.

“У процесу преговарања са сваким појединачним купцем цена је формирана на основу више фактора, као што су укупна потрошња, дијаграм потрошње, као и прилике на тржишту”, рекао је Живковић. Објаснио је и да током преговарања ЕПС нуди више опција уговарања цена, периода снабдевања, па и могућност усклађивања цена електричне енергије са тржишним кретањима током уговореног периода снабдевања, које купци могу одабрати у складу са својим потребама.

Живковић је подсетио да је ЕПС током кризе, када су цене на берзама биле астрономски високе и ишле и до 260 евра по мегават-сату, заједно са Владом Србије и ресорним министарством, ограничавањем цена струје, заштитио привреду од екстремних скокова цена енергената у целом свету.

Генералног директора ЕПС-а Душан Живковић је нагласио и да цена струје за домаћинства остаје иста и неће бити поскупљења ове године.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести