ЗА ПАРКИНГ МЕСТО ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА Цене буквално експлодирале, станови у просеку МАЊЕ КОШТАЈУ Ко је ту ЛУД?

Паркинг место у близини Вонделпарка, највеће зелене површине у Амстердаму, продаје се за скоро пола милиона евра, што је шокантна цена чак и за Холандију, где су цене експлодирале због тешке стамбене кризе.
p
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Оглас се појавио на сајту за некретнине Фонда и цена му је 495.000 евра. То је најскупље паркинг место у земљи, пише холандски медиј РТЛ.

Површине је 18 квадратних метара и налази се, према наводима агенције за некретнине Ј. Хеуле, у затвореном комплексу и "у најпознатијој и ексклузивној трговачкој улици у Холандији".

Налази се на P.C. Hooftstraat, надомак Ријксмусеума и Ван Гогх музеја, а такође се може изнајмити за 750 € месечно.

Оглас је шокирао Холандију, која је иначе погођена тешком стамбеном кризом. Тражена цена паркинг места виша је од просечне цене стана у Холандији, која је, према извештају објављеном крајем 2023. године, 430.000 евра.

Паркинг места су "све ређа и њихова вредност расте, али такав простор наравно не вреди пола милиона евра", наводи РТЛ.

Са овим се не слаже оснивач агенције за некретнине Јеел Хеуле, који истиче да је округ у којем се куће продају за неколико милиона евра препун скупих станова и аутомобила.

РТЛ истиче и да страница Фонда, на којој је објављен оглас, не контролише да ли тражене цене одговарају вредности онога што се продаје.

Само зависи од тога да ли је неко довољно луд да плати ту суму, истичу.

Дневник/Мондо

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести