Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

У недељу велика кулинарска фешта у Ади

21.08.2018. 21:15 21:17
Пише:
Фото: Dnevnik (arhiva)

АДА: Међународна манифестација „Дан тиске рибе“ први пут ће у недељу 26. августа окупити на једном месту представнике пет земаља кроз које протиче река Тиса.

Кулинари из Украјине, Словачке, Румуније, Мађарске и Србије справљаће јела од рибе. Домаћини из Аде обавили су све припреме у комплексу крај Рекреационог центра „Адица”. Један од организатора Имре Ес Сабо из Горњег Брега каже да се већ пријавило 160 екипа из наше земље и потиских земаља, а да места има за око 200 екипа.

Овде нема котизације за такмичарске екипе, а свака ће добити два и по килограма очишћеног шарана и беле рибе. Пријавила нам се и једна екипа из Грчке, за припрему јела од морске рибе, па ће учествовати ван конкуренције. Квалитет рибљих специјалитета оцењиваће међународни жири, а посебно ће бити оцењиване најбоље домаће ракије, као и слани и слатки колачи, најављује Имре Ес Сабо.

Долазак и пријава екипа у Ади се очекује до 9 сати, а следи подела рибе, свечано отварање и пригодан културни програм. Оцењивање припремљених јела је од 12 до 14 сати, а од 16 сати је додела награда и културно-забавни програм.

Организатор манифестације „Дан тиске рибе“ је Удружење заштитника природе Потисја „Белорепан“ из Аде. Председник тог удружења Шандор Тот истиче да је ова организација основана са циљем да се бави очувањем природе потиског региона, а такође и да скрене пажњу на туристичке ресурсе Аде и Потисја.

Драго нам је да ћемо успети да окупимо људе из пет земаља од извора реке Тисе из Украјине па до њеног ушћа у Дунав код нас у Тителу. Имамо пријављене екипе из свих наших општина, из риболовачких и ловачких удружења. Намера нам је да ова манифестаицја постане традиционална и да од идуће године поре такмичења у кувању јела од рибе, проширимо и на јела од дивљачи, каже Шандор Тот. 

М. Мр

 

Пројекат “Ада данас“ реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

Пише:
Пошаљите коментар
За ђаке у Ади купање бесплатно целе сезоне

За ђаке у Ади купање бесплатно целе сезоне

01.06.2018. 21:11 21:13
Подршка цивилним организацијама у Ади

Подршка цивилним организацијама у Ади

14.03.2018. 21:00 21:04