overcast clouds
10°C
02.04.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Подељено две хиљаде порција рибље чорбе

30.08.2018. 17:20 17:21
Пише:
Фото: Dnevnik.rs

​​​​​​​ЗРЕЊАНИН: „Дан Мађарске“, 35. по реду гастрономско – туристичко - привредна манифестација „Златни котлић“  и Меморијал „Ђула Фаркаш Фарки“ одржани су синоћ у Зрењанину.

На манифестацији одржаној на Тргу слободе у Зрењанину представили су се бројни градови и бање из Мађарске, али и из наше земље, а међу њима и Бања „Русанда“ из Меленаца. На малој бини приређен је разноврсан културно - уметнички програм. 

Председник Организационог одбора прексиноћне манифестације Александар Фаркаш, уз речи добродошлице, пожелео је свим гостима, као и учесницима на манифестацији, пријатне тренутке и леп провод.

- Хвала вам што сте део ове манифестације, што сте се одазвали у великом броју - поручио је Фаркаш.

Градоначелник Чедомир Јањић, у обраћајњу присутнима, пожелео им је угодан боравак и подсетио да је непосредно пре отварања манифестације „35. Златни котлић“ одржан састанак зрењанинских и мађарских привредника, на којем је разговарано о сарадњи у тој области.

- Посебно се захваљујем нашим пријатељима из Мађарске, који су дошли да се представе и који су обогатили садржај наше манифестације – нагласио је Јањић.

Представник мађарске делегације Имре Варга захвалио се Јањићу на позиву за учешће у програмима манифестације „Дани пива“, и на указаној части да отвори „Дан Мађарске“ и „35. Златни котлић“

На тргу је Рибарско газдинство „Ечка“ зготовило 2.000 порција рибље чорбе, скуване у огромном казану, која је подељена бесплатно суграђанима и гостима. А на такмичењу у кувању рибље чорбе конкуренција је била жестока.

- Било је 39 чорби на оцењивању, а жири је оцењивао визуелни изглед, односно боју, затим укуваност рибе и укус. Фина боја, добар укус и лепа укуваност, то је одлучило победника – каже Тибор Мандић из Бачке Тополе, који је био главни судија, у тиму са Золтаном Пабдијем и Миодрагом Симићем.

За победника такмичења проглашен је Перица Раушки из Стајићева. Друго место освојио је Оскар Ереш из Новог Бечеја, а трећи је био Миладин Павловић из Стајићева.

Ж. Б.

 

Пројекат “Зрењанинска хроника” реализовала је “Панонија медиа” у сарадњи са “Дневником”. Ставови изнети у медијском садржају нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

 

Пише:
Пошаљите коментар