Дијамант наградио финалисте пројекта „Млади посластичар”
ЗРЕЊАНИН: Како би један од најслађих заната остао у рукама младих и перспективних људи, компанија „Дијамант” из Зрењанина је покренула прошле године пројекат „Млади посластичар”.
У сарадњи са познатим посластичарем Здравком Гавриловићем, а у циљу едукације и мотивације будућих професионалаца, пројекат се састојао од практичних радионица и интерних школских такмичења.
Као шлаг на торту уследило је финале, у којем су се нашле Угоститељска школа „Јован Трајковић” из Зрењанина, Економско - трговинска школа „Паја Маргановић” из Панчева, као и угоститељско - туристичке школе из Врњачке Бање, Ниша и Београда. Такмичарима су надохват руке били „Дијамант” стони маргарини, саставни део сваке добре посластице, свима добро познато „Металац” посуђе, као и миксери из „Металац Траде” асортимана.
Титулу најбоље и новчану награду од 200.000 динара понела је Милица Ђурђевић из Београда. Награду ће јој компанија „Дијамант” исплаћивати током годину дана. Ученицама које су заузеле друго и треће место, Наталији Дорословац и Александри Игњатовић из Панчева, компанија „Дијамант” је обезбедила награде које ће им убудуће олакшати рад у кухињи.
Милица Ђурђевић је изјавила да је пројекат „Млади посластичар” за њу био непроцењиво искуство, које јој је помогло да унапреди сопствене вештине, стекне нова практична знања, као и неопходну сигурност у спремању посластица. Она је додала да ће награду искористити за даље професионално усавршавање.
С друге стране, члан жирија, посластичар богатог искуства, Здравко Гавриловић, изјавио је да је финале показало умеће и таленат који се негују у нашим стручним школама и истакао да су нам потребни посластичари како би нам живот био слађи.
По завршеном финалу и додели вредних награда, школарци, професори и жири уживали су у спремљеним колачима уверени да ће се и у наредном периоду одржавати такмичења, која су значајан подстрек за ученике посластичарског заната и прилика за развој и образовање.
Ж. Б.