ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ У „МЛЕКОПРОДУКТУ” Пракса за прехрамбене техничаре УЧЕЊЕ ПРОИЗВОДНОГ ПРОЦЕСА ИЗ ПРВЕ РУКЕ
ЗРЕЊАНИН: У „Млекопродукту” је, захваљујући сарадњи ове компаније и Хемијско-прехрамбене и текстилне школе „Урош Предић” из Зрењанина, почео програм дуалног образовања.
Ученици ће се у „Млекопродукту”, делу француске групе Savencia Fromage & Dairy, обучавати за образовни профил прехрамбеног техничара.
Ђаци ће током четворогодишњег школовања учити вештине процеса контроле готових производа и полазних сировина. Из прве руке ће научити производни процес, обављати технолошке процесе у погонима за производњу и прераду хране, те научити поступке складиштења сировина и готових производа, и то све кроз програм дуалног образовања са „Млекопродуктом”, једном од најмодернијих прехрамбених компанија у нашој земљи.
Ученици ће након овог програма, опремљени практичним и теоријским знањем, имати пословну перспективу у брзо растућем сектору прехрамбене индустрије. У „Млекопродукту” истичу да је ово само један од пројеката којима ова компанија, кроз партнерски однос са образовним институцијама, подиже компетентност младим генерацијама.
„У нади да ћемо за неке од ученика из програма дуалне наставе у будућности бити послодавци, желимо им срећан почетак праксе”, поручују из „Млекопродукта”.
Хемијско-прехрамбена и текстилна школа „Урош Предић” је мултипрограмска институција која је један од стубова развоја друштвених и људских ресурса у Војводини и Србији. „Млекопродукт” је сирара која са успехом послује преко седам деценија, а од 2004. године је ушла у састав француске групе Savencia Fromage & Dairy, која је један од највећих прерађивача млека у свету.
Ж. Б.