DUALNO OBRAZOVANJE U „MLEKOPRODUKTU” Praksa za prehrambene tehničare UČENJE PROIZVODNOG PROCESA IZ PRVE RUKE
ZRENJANIN: U „Mlekoproduktu” je, zahvaljujući saradnji ove kompanije i Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić” iz Zrenjanina, počeo program dualnog obrazovanja.
Učenici će se u „Mlekoproduktu”, delu francuske grupe Savencia Fromage & Dairy, obučavati za obrazovni profil prehrambenog tehničara.
Đaci će tokom četvorogodišnjeg školovanja učiti veštine procesa kontrole gotovih proizvoda i polaznih sirovina. Iz prve ruke će naučiti proizvodni proces, obavljati tehnološke procese u pogonima za proizvodnju i preradu hrane, te naučiti postupke skladištenja sirovina i gotovih proizvoda, i to sve kroz program dualnog obrazovanja sa „Mlekoproduktom”, jednom od najmodernijih prehrambenih kompanija u našoj zemlji.
Učenici će nakon ovog programa, opremljeni praktičnim i teorijskim znanjem, imati poslovnu perspektivu u brzo rastućem sektoru prehrambene industrije. U „Mlekoproduktu” ističu da je ovo samo jedan od projekata kojima ova kompanija, kroz partnerski odnos sa obrazovnim institucijama, podiže kompetentnost mladim generacijama.
„U nadi da ćemo za neke od učenika iz programa dualne nastave u budućnosti biti poslodavci, želimo im srećan početak prakse”, poručuju iz „Mlekoprodukta”.
Hemijsko-prehrambena i tekstilna škola „Uroš Predić” je multiprogramska institucija koja je jedan od stubova razvoja društvenih i ljudskih resursa u Vojvodini i Srbiji. „Mlekoprodukt” je sirara koja sa uspehom posluje preko sedam decenija, a od 2004. godine je ušla u sastav francuske grupe Savencia Fromage & Dairy, koja je jedan od najvećih prerađivača mleka u svetu.
Ž. B.