overcast clouds
4°C
17.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОД МУЗИКЕ ДО САВРШЕНЕ ПИЦЕ Суботичанин Владимир Кнежевић открио тајни рецепт успеха

17.03.2025. 11:37 11:45
Пише:
Извор:
Дневник/С. Иршевић
први оскар србије
Фото: С. Иршевић

У малом подруму породичне куће у Суботици шире се опојни мириси теста и зачина, док Владимир Кнежевић пажљиво припрема своје чувене пице.

Некадашњи музичар, који је сарађивао и са естрадним звездама попут Милета Китића и Пеђом Меденицом, данас је власник успешне породичне пицерије која је недавно освојила први „Оскар Србије“ за породични бизнис.

– Дође време када схватите да морате нешто урадити како бисте напредовали. Или то, или да стагнирате и цупкате у месту. Велика је част што смо добили Првог Оскара Србије. Одушевљени смо. Мало смо породично предузеће. Супруга и моје три ћерке – започиње своју причу Владимир док нас дочекује у топлом амбијенту своје пицерије.

први оскар србије
Фото: С. Иршевић

Одлука да музичку каријеру стави у други план није била лака, али породичне обавезе и жеља за стабилношћу превагнуле су. Са троје деце, Владимир је знао да мора обезбедити сигурну будућност за своју породицу.

– Одувек сам некако био везан за музику и музика ће заувек живети у мени, то је моја љубав. Био сам у бенду, сарађивао са познатим музичарима, али сам ипак одлучио да то на неки начин оставим по страни и покренем нешто своје. Дошло ј време које није било повољно за музичаре и смислили смо да правимо пице. Спојили смо неспојиво музику и пицу –  прича Владимир док спретним рукама припрема још једну пицу.

први оскар србије
Фото: С. Иршевић

Избор да се бави баш припремом пица није случајан.

– Одувек сам хтео неки бизнис са храном и прошле године сам коначно донео одлуку да остварим свој сан.Стално измишљамо неке нове укуце и пице, а тајна је у раду и љубави.Сваку пицу коју направимо правиомо као да радимо за себе – каже наш саговорник док развлачи тесто.

Пут од идеје до реализације није био лак.

први оскар србије
Фото: С. Иршевић

– Било је тешко, јако тешко поготово јер крећете од нуле. Ја сам посао покренуо 2022. године и било је много непроспаваних ноћи, али вреди – искрено признаје Владимир.

Кључни фактор успеха, како истиче, је његова супруга која му је главни ослонац и подршка. Заједно неуморно раде, често и по 24 сата, седам дана недељно.

– Ми смо тим, радимо заједно, међусобно се помажемо. Одлучио сам се баш за пицу јер ми је то заиста фасцинантно јело које имате свуда у свету. У коју год земљу да одете, свака има неку своју чар и другачији укус. Мислим да су пице које се праве у Србији најбоље – објашњава Владимир док вади свеже печену пицу из пећи.

Упркос напорном раду и дугим радним сатима, Владимир не жали ни за чим.

– За мене је најлепши комплимент када муштерије похвале пицу и кажу да бољу нису пробали – закључује кроз осмех овај успешни предузетник.

Владимирова прича је инспирација за све који размишљају о покретању сопственог бизниса. Као што он сам каже, потребно је врло мало – љубав према ономе што радите и подршка најближих.

– Требало би сви да се посвете малим породичним пословима и да се негује и развија породица – саветује Владимир.
У његовом случају, то је рецепт који је довео не само до укусних пица, већ и до престижног признања за породично предузетништво.

Сандра Иршевић

Пројекат „Стари занати - нова шанса” реализује Дневник Војводина прес, а суфинансира Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Извор:
Дневник/С. Иршевић
Пише:
Пошаљите коментар