У НЕДЕЉУ СЕДМИ ГАСТРОФЕСТ У БЕЧЕЈУ
ГАСТРОФЕСТ СПАЈА ТРАДИЦИЈУ И КУЛИНАРСТВО Најомиљенији гастрономски фестивал у Војводини поново ће окупити љубитеље хране
ГастроФест у Бечеју, један од најомиљенијих фестивала гастрономије, ове године улази у своју седму сезону и позива све љубитеље хране и породичне забаве да се придруже 13. октобра у прелепом Горанском парку.
Овај фестивал постао је симбол окупљања локалних произвођача и ресторана, а ове године понудиће јединствене гастрономске специјалитете, прављене искључиво за ову прилику. Након успешног јулског дводневног представљања у Београду бечејско ГастроФест издање планира се за другу недељу октобра.
ГастроФест је посебно познат по недељном ручку, који ће ове године бити још богатији и укуснији. Породице и пријатељи моћи ће да уживају у оброку припремљеном од стране врхунских шефова кухиње, у атмосфери која слави заједништво и безбрижност недељних окупљања. Ова кулинарска традиција представља савршену прилику за повезивање са најближима уз уживање у аутентичним војвођанским укусима.
Фестивал такође нуди и "Острво осмеха" – део програма посвећен најмлађима. Овде ће деца моћи да уживају у разноврсним активностима, укључујући јахање коња, луткарско позориште и едукативне еколошке и гастрономске радионице. Ове активности нису само забавне, већ пружају и драгоцена знања која ће обогатити децу и учинити њихов дан незаборавним. Док се малишани играју, родитељи ће имати прилику да се опусте и истраже богату понуду фестивала.
Још једна посебна атракција овогодишњег ГастроФеста је сарадња са бечејским музејом, који ће посетиоцима пружити јединствен увид у историју кухиње и лова од каменог доба па до 20. века. Изложба алата за припрему хране кроз векове омогућава свакоме да доживи спој гастрономије и историје, додајући едукативну димензију фестивалу.
Екипа младих ентузијаста из Бечеја, на челу са Даниелом Јовановићем, уложила је много труда да ГастроФест постане платформа за повезивање малих произвођача и ресторана: "Ове године желимо да фестивал буде бољи и већи. Фокусићемо се на креирање уникатне понуде хране, која ће спојити различите укусе из Војводине и Београда," истакао је Јовановић.
Посетиоци ће такође имати прилику да учествују у кулинарским радионицама, где ће моћи да науче како да припреме савршено тесто за пицу или укусну дунавску рибљу чорбу. Ове интерактивне радионице омогућавају непосредан контакт са куварима и пружају јединствено искуство учења.