light rain
14°C
14.04.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Аустралијске тенисерке осим победе однеле и лепе утиске из Зрењанина

24.04.2017. 15:33 15:37
Пише:
Фото: Dnevnik.rs

ЗРЕЊАНИН: Тенисерке Аустралије нису одолеле чувеној банатској кухињи, а посебно супи. Наиме, како „Дневник” сазнаје, кад су први пут пробале домаћу пилећу супу са кнедлама и резанцима, репрезентативке Аустралије у тенису, које су гошће града на Бегеју последњих недељу дана, тражиле су да се овај специјалитет обавезно сваког дана нађе на менију.

Све друго се мења; али ручак мора да почне супом – потврђује наша сазнања Данијел Марковић, тридесетједногодишњи главни кувар хотела „Војводина“.

Тајна ове омиљене супе, уствари, и није тајна.

„Главни састојци су вода, пилеће месо и пилеће кости. Додајемо шаргарепу, печени целер, печени лук, паштрнак, корен першуна, ловоров лист, бибер у зрну и со. Супа мора да се кува најмање четири, пет сати да би била права. Кад је готова, процедимо је и укувамо домаће резанце и кнедле од гриза, и додамо сецкану шаргарепу“, објашњава Марковић.

Тог дана када смо посетили Данијела и обишли супу која се тихо кувала на шпорету у кухињи хотела „Војводина“ на менију је била и орада на жару, пилеће бело месо на жару, пена са пилетином и печуркама и паприком у сосу, разне салате… За десерт - воће.

Данијел, али и остало особље хотела „Војводина“, у којем су биле смештене гошће из Аустралије, али и српске тенисерке са којима су одмеравале снаге на терену у Кристалној дворани, најзадовољнији су када су им гости задовољни. А ако прича о чувеној банатској супи стигне и преко океана, то им је посебна награда. Занимљиво је да Данијел баш и није хтео да буде кувар.

„Желео сам да будем посластичар. Но, није било тог смера овде, па сам уписао куварство и ево ме сад у кухињи и уживам - смешка се симпатични млади, а већ главни кувар хотела „Војводина“”.

Текст и фото: Ж. Балабан

Пише:
Пошаљите коментар
Нови станови и локали надомак центра Зрењанина

Нови станови и локали надомак центра Зрењанина

14.04.2017. 08:19 08:21