overcast clouds
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ У КРУПЊУ: Позивам старије од 40 да дођу на превентивни преглед! Нађите лекаре, држава ће платити; Наставиће се са изградњом путева

08.09.2024. 09:06 09:52
Пише:
1
Извор: принтскрин пинк

Фантастична акција, позивам старије од 40 да дођу на превентивни преглед! За листе чекања на операције неће бити пардона, то мора бити брзо решено, поновио је председник и у Крупњу

Председник Србије Александар Вучић после обиласка болнице у Лозници продужио је за Крупањ где је обишао дом здравља у којем се такође данас врше бесплатни превентивни прегледи грађана, без заказивања и без здравствене књижице.

- Ово је фантастична акција, позивам људе старије од 40 да се одазову! За листе чекања неће бити пардона јер не могу људи да живе 4-5 година без кука или с катарактом. Лозницу ће поподне обићи и градоначелник Љубљане Зоран Јанковић, казао је Вучић после обиласка дома здравља у Крупњу.

Прво што је председник упитао јесте шта дому здравља треба, на шта су му лекари рекли да им је компјутерска опрема дотрајала, да им треба стерилизатор, затим и стоматолошка столица а да зубара имају троје. Фале им, кажу, и лекари па су председника молили да се учини нешто да се приме лекари.

1
Извор: Принтскрин Пинк тв

Он је одговорио да нађу лекара и да ће држава платити.

- Добро дошао, врховни команданте, поздравио је један пацијент дома здравља Вучића и затражио му асфалт до саме куће на шта је председник рекао да ће се и надаље радити на изградњи путева.

- Ако смо негде радили путеве, радили смо у Крупњу - рекао је Вучић у разговору са грађанима. - Наставићемо да радимо путеве, не могу да обећам до сваке куће, то нигде нема, али ћемо наставити да радимо путеве – рекао је Вучић.

1
Извор: Принтскрин Пинк тв

Вучић је разговарао с пацијентима и нагласио да нема ничег важнијег од оваквих прегледа који ће спасити животе људи...

- Држи се домаћине, жив био!, поручио је председник једном пацијенту.

"Да гурамо Србију напред"

Вучић боравак у Подрињу завршава данас обиласком Крупња из ког је позвао грађане да оду на превентивне прегледе али је додао да је пред Србијом много изазова у вези са организацијом Експа, да нам долази израелски председник у посету, као и да следи његов пут у Брисел и УН.

Председник је казао да очекује и нове провокације на КиМ као и тежак посао са Рио Тинтом.

"Много важних догађаја је пред нама, па да гурамо Србију напред", рекао је Вучић обраћајући се медијима након обиласка Дома здравља у крупњу.

Рекао је и да је задовољан свеукуоно посетом Подрињу, као и да је доста тога урађено у Крупњу и да ће бити урађено још путева.

"Машине су колико синоћ стигне у Црнчу. Није лако све завршити. Видите и овде - овде смо урадили пет пута више. Колико год да урадите никада није довољно. Наставићемо то да радимо и верујем да ће људи на крају крајева бити задовољни", поручио је председник Србије.

Како каже, постоје људи који су увек у стању да свакога оцрне и о свакоме кажу нешто лоше.

"Шта сте очекивали да чујете од политичких противника који су и јуче доживели дебакл? Дебакл зато што су послали својих 6 или 7 представника, који када наиђу на рупу сви заједно псују Вучића, али нису у стању да објасне одакле стотине километара брзих саобраћајница и свега другог. До тога да се види да неко нема никакву аргументацију. Њима је све циркус. Мени је циркус то што не раде ништа осим што твитују по 10 секунди колико им је потребно дневно и очекују да им народ укаже поверење, без икакве идеје, програма и плана", рекао је и додао:

"Они ће то наставити да раде, ми ћемо наставити да радимо свој посао који је много компликованији, озбиљнији, одговорнији. Могли сте да видите резултат нашег рада - и како изгледа болница у Лозници, видећете и када пошаљемо нову опрему за овај дом зравља у Крупњу. То је оно што је наш посао и што на крају људи умеју да цене. А нисам очекивао ништа друго. Прво су ми рекли 'кријеш се као миш, не смеш да одеш у Брезјак и тамо где би рудник требао да буде', па сам отишао сам, па су заћутали.

1
Извор: Принтскрин Пинк тв

- Могли сте да видите и резултат нашег рада, то је наш посао и што људи умеју да цене. Прво су рекли кријеш се као миш, па сам отишао у Брезјак. Бесмислених примедби колико хћете на свакодневном нивоу. Ми смо синоћ у 12 и 5 стигли у касарну. Устаће за једно 2 сата, па кад се пробуде, опет ће да твитују да је Вучић вашар и циркус, а ја ћу до тад још састанака да имам.

"Тежак посао нас чека са Рио Тинтом и много обарања руку са њима"

- Сви знају да су они довели Рио Тинто. Нико се не пита ко плаћа и колико то неко плаћа. И само да се питају зашто то неко споља плаћа. Ја имам дођем као дежурни проблем, јер нисам фасциниран секирама и балванима. Тежак посао нас чека са Рио Тинтом и много обарања руку са њима.

Председник обишао комплекс Цркве Успења пресвете Богородице

Председник Вучић обишао је комплекс Цркве Успења пресвете Богородице као и Музеј интеријера где је кроз разне периоде српске историје приказано како су наши преци живели - од спавања и рађања на слами до дамских салона са стилским намештајем под аустроугарским утицајем.

Обишао је председник и најстарије гробље у Крупњу како би наши преци почивали у миру, а како су му свештеници рекли то значи ред па су на моби обновљени и забетонирани споменици.

 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ВУЧИЋ РАЗГОВАРАO С ГРАЂАНИМА ПОДРИЊА Постоје оправдани али и неоправдани страхови од експлоатације јадарита, чекамо одговоре и од Рио Тинта (ФОТО)
1

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАO С ГРАЂАНИМА ПОДРИЊА Постоје оправдани али и неоправдани страхови од експлоатације јадарита, чекамо одговоре и од Рио Тинта (ФОТО)

07.09.2024. 15:00 19:04
ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА РУСКИМ АМБАСАДОРОМ У ЛОЗНИЦИ "Од великог значаја разговор о гасном ангажману"
с

ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА РУСКИМ АМБАСАДОРОМ У ЛОЗНИЦИ "Од великог значаја разговор о гасном ангажману"

06.09.2024. 18:14 18:54
ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ТРЕЋИ ДАН У ОБИЛАСКУ ПОДРИЊА Донео најлепше вести деци у Коренити и Брезјаку, обилази и Мали Зворник
11

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ТРЕЋИ ДАН У ОБИЛАСКУ ПОДРИЊА Донео најлепше вести деци у Коренити и Брезјаку, обилази и Мали Зворник

06.09.2024. 09:54 10:00
ПРЕДСЕДНИК ДОНЕО УШТИПКЕ Вучић: Спремили смо значајну подршку за опремање школе у Брезјаку
Александар Вучић

ПРЕДСЕДНИК ДОНЕО УШТИПКЕ Вучић: Спремили смо значајну подршку за опремање школе у Брезјаку

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да је спремљена значајна подршка за опремање школе у Брезјаку и њена истурена одељења у Недељицама и Коренити.
06.09.2024. 08:51 09:34