light rain
16°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0602
usd
105.2321
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ДНЕВНИК САЗНАЈЕ

ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ НОВОСАЂАНИНУ КОЈИ СЕ ТЕРЕТИ ЗА УБИСТВО СУПРУГЕ Окривљени: Нисам планирао то да урадим, пао ми је мрак на очи

07.09.2024. 10:14 10:16
Пише:
1
Извор: Дневник

У Вишем суду у Новом Саду јуче је почело суђење Николи Т. (55) из Новог Сада, који се терети за тешко убиство супруге Гордане Т. (53), на свиреп и подмукао начин.

Он је оптужен да је 11. марта, у породичној кући у Улици Диане Будисављевић у насељу Мали Београд на новосадској Клиси, бушилицом усмртио супругу. Након тога је сео у кола и одвезао се до Темеринског моста, где је покушао да изврши самоубиство, али су га припадници рибочуварске службе и полиције извукли из воде.

Никола Т. јуче је на суђење доведен из Специјалне затворске болнице у Београду. Тужилаштво је остало код предлога о обавезном психијатријском лечењу окривљеног, са чим се сложио и његов бранилац, уз захтев да се његов брањеник изузме од кривичног гоњења због неурачунљивости. По мишљењу браниоца по службеној дужности, Никола Т. кобног дана није био у стању да схвати значај свог дела и управља својим поступцима.

Медицински вештак из Београда др Владимир Стојковић у првом делу исказа рекао је, на питање о тренутном стању окривљеног, да сматра да је Никола Т.  способан да учествује у процесу. 

Окривљени је потом одговарао на питања судије и тужиоца. Рекао је да су у породици, до годину дана пре трагедије, махом владали складни односи.  У делу који је претходио убиству навео је да је сумњао да га супруга вара, али да је све то потискивао и толерисао како би сачувао брак и породицу. Понекад је пратио супругу, али ништа посебно није уочио, сем што је видео да је она два пута ушла у ауто са мушкарцем.  Како је тврдио, није тражио објашњења од ње, јер у то време практично нису међусобно комуницирали, а на ретка питања у вези са било чим супруга је одговарала са „не знам о чему причаш“. 

Што се кобног дана тиче, окривљени је рекао да њихове две ћерке у критично време нису биле код куће. 

– Нисам планирао то да урадим, али, ето...  Супруга је седела у дневном боравку и гледала ТВ. Бушилица је стајала одраније у предсобљу због неких радова које смо раније изводили. Пао ми је мрак на очи, пришао сам јој и ударио је бушилицом по глави, али се не сећам шта се даље догађало – рекао је окривљени описујући трагични догађај. 

Др Стојковић је додао да, према налазу, окривљени пати од душевне болести трајног карактера (перзистентни поремећај са суманутошћу), која не може бити потпуно излечена. Тренутно релативно солидно стање окривљеног он је приписао резултатима добре терапије и дејства лекова.

Наставак суђења заказан је за 24. септембар.

Породичне трагедије

Никола Т. је део детињства провео у Дечјем селу у Сремској Каменици, јер је остао без родитељског старања када је његов отац убио његову мајку. Нажалост, много година касније, историја се поновила. До кобног догађаја важио је за мирног, вредног и способног човека. До сада није осуђиван. 
 

Е. С. Х.

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
„ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: НОВОСАЂАНИНУ КОЈИ ЈЕ БУШИЛИЦОМ УБИО ЖЕНУ ПРЕДЛОЖЕНА МЕРА ОБАВЕЗНОГ ПСИХИЈАТРИЈСКОГ ЛЕЧЕЊА И ЧУВАЊА Пред судијом 6. септембра

„ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: НОВОСАЂАНИНУ КОЈИ ЈЕ БУШИЛИЦОМ УБИО ЖЕНУ ПРЕДЛОЖЕНА МЕРА ОБАВЕЗНОГ ПСИХИЈАТРИЈСКОГ ЛЕЧЕЊА И ЧУВАЊА Пред судијом 6. септембра

23.07.2024. 07:25 07:30
„ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: ЗБОГ УБИСТВА ЖЕНЕ БУШИЛИЦОМ ИЗ ПРИТВОРА НА ОПТУЖЕНИЧКУ КЛУПУ У септембру ће се одлучивати о одређивању мере обавезног психијатријског лечења и чувања

„ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: ЗБОГ УБИСТВА ЖЕНЕ БУШИЛИЦОМ ИЗ ПРИТВОРА НА ОПТУЖЕНИЧКУ КЛУПУ У септембру ће се одлучивати о одређивању мере обавезног психијатријског лечења и чувања

15.08.2024. 07:33 07:40