Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

DNEVNIK SAZNAJE

POČELO SUĐENJE NOVOSAĐANINU KOJI SE TERETI ZA UBISTVO SUPRUGE Okrivljeni: Nisam planirao to da uradim, pao mi je mrak na oči

07.09.2024. 10:14 10:16
Piše:
1
Izvor: Dnevnik

U Višem sudu u Novom Sadu juče je počelo suđenje Nikoli T. (55) iz Novog Sada, koji se tereti za teško ubistvo supruge Gordane T. (53), na svirep i podmukao način.

On je optužen da je 11. marta, u porodičnoj kući u Ulici Diane Budisavljević u naselju Mali Beograd na novosadskoj Klisi, bušilicom usmrtio suprugu. Nakon toga je seo u kola i odvezao se do Temerinskog mosta, gde je pokušao da izvrši samoubistvo, ali su ga pripadnici ribočuvarske službe i policije izvukli iz vode.

Nikola T. juče je na suđenje doveden iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu. Tužilaštvo je ostalo kod predloga o obaveznom psihijatrijskom lečenju okrivljenog, sa čim se složio i njegov branilac, uz zahtev da se njegov branjenik izuzme od krivičnog gonjenja zbog neuračunljivosti. Po mišljenju branioca po službenoj dužnosti, Nikola T. kobnog dana nije bio u stanju da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima.

Medicinski veštak iz Beograda dr Vladimir Stojković u prvom delu iskaza rekao je, na pitanje o trenutnom stanju okrivljenog, da smatra da je Nikola T.  sposoban da učestvuje u procesu. 

Okrivljeni je potom odgovarao na pitanja sudije i tužioca. Rekao je da su u porodici, do godinu dana pre tragedije, mahom vladali skladni odnosi.  U delu koji je prethodio ubistvu naveo je da je sumnjao da ga supruga vara, ali da je sve to potiskivao i tolerisao kako bi sačuvao brak i porodicu. Ponekad je pratio suprugu, ali ništa posebno nije uočio, sem što je video da je ona dva puta ušla u auto sa muškarcem.  Kako je tvrdio, nije tražio objašnjenja od nje, jer u to vreme praktično nisu međusobno komunicirali, a na retka pitanja u vezi sa bilo čim supruga je odgovarala sa „ne znam o čemu pričaš“. 

Što se kobnog dana tiče, okrivljeni je rekao da njihove dve ćerke u kritično vreme nisu bile kod kuće. 

– Nisam planirao to da uradim, ali, eto...  Supruga je sedela u dnevnom boravku i gledala TV. Bušilica je stajala odranije u predsoblju zbog nekih radova koje smo ranije izvodili. Pao mi je mrak na oči, prišao sam joj i udario je bušilicom po glavi, ali se ne sećam šta se dalje događalo – rekao je okrivljeni opisujući tragični događaj. 

Dr Stojković je dodao da, prema nalazu, okrivljeni pati od duševne bolesti trajnog karaktera (perzistentni poremećaj sa sumanutošću), koja ne može biti potpuno izlečena. Trenutno relativno solidno stanje okrivljenog on je pripisao rezultatima dobre terapije i dejstva lekova.

Nastavak suđenja zakazan je za 24. septembar.

Porodične tragedije

Nikola T. je deo detinjstva proveo u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici, jer je ostao bez roditeljskog staranja kada je njegov otac ubio njegovu majku. Nažalost, mnogo godina kasnije, istorija se ponovila. Do kobnog događaja važio je za mirnog, vrednog i sposobnog čoveka. Do sada nije osuđivan. 
 

E. S. H.

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
„DNEVNIK” SAZNAJE: NOVOSAĐANINU KOJI JE BUŠILICOM UBIO ŽENU PREDLOŽENA MERA OBAVEZNOG PSIHIJATRIJSKOG LEČENJA I ČUVANJA Pred sudijom 6. septembra

„DNEVNIK” SAZNAJE: NOVOSAĐANINU KOJI JE BUŠILICOM UBIO ŽENU PREDLOŽENA MERA OBAVEZNOG PSIHIJATRIJSKOG LEČENJA I ČUVANJA Pred sudijom 6. septembra

23.07.2024. 07:25 07:30
„DNEVNIK” SAZNAJE: ZBOG UBISTVA ŽENE BUŠILICOM IZ PRITVORA NA OPTUŽENIČKU KLUPU U septembru će se odlučivati o određivanju mere obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja

„DNEVNIK” SAZNAJE: ZBOG UBISTVA ŽENE BUŠILICOM IZ PRITVORA NA OPTUŽENIČKU KLUPU U septembru će se odlučivati o određivanju mere obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja

15.08.2024. 07:33 07:40