light rain
16°C
17.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НИКО ОД ИНСТРУКТОРА ГА НИЈЕ ОБУЧАВАО! "К. К. је у стрељану дошао припремљен"

17.10.2024. 16:14 16:21
Пише:
Youtube prinstcrin/Srbija Danas
Фото: Youtube prinstcrin/Srbija Danas

Мирослав Живковић, бранилац Немање Маринковића инструктора стрељане у коју је како се сумња отац Владимир Кецмановић доводио сина да га учи да пуца објаснио је до детаља како су то чинили.

Данас је први пут у судници био суочавање К.К. , који је починио масакр у школи "Владислав Рибникар" и радника.

"На данашњем суђењу коначно је утврђено да мој клијент није крив, односно да није директни очевидац да је дечак пуцао из пиштоља. Мој клијент није ни спорио да је Владимир Кецмановић са сином био у стрељани да вежбају. Томе је допринела спекулација да је деци забрањено да пуцају у стрељану. Није забрањено, али под строго одређеним, контролисаним условима. Они морају да буду чланови клуба, ради се о малокалибарском оружју и уз строг надзор инструктора. Овде смо имали да је отац на своју руку обучавао малолетника. То је потпуно погрешна одбрана, сваљују кривицу на неког другог, на инструкторе, директора клуба "Партизан" Ратка Ивановића и мог клијента Немању Маринковића као инструктора. Тиме доказују да су криви", рекао је Живковић.

Дечака нико од инструктора није натерао да дође у стрељану, отац га је довео самовољно и добровољно, рекао је адвокат.

"Нико од инструктора није радио нешто што је забрањено. Нико га није обучавао са ватреним оружјем и великим калибром од девет милиметара, што је радио отац, без да је иког обавестио. Правило сваког стрељачког клуба је да морате инструктора да обавестите да ли неко други, поготово лице које нема искуства, пуца. По правилнику стрељане је наведено да обуку једино може да даје инструктор клуба. Одбрана Владимира Кецмановића то не схвата. Није забрањено обучавати децу, али њему се не суди да ли је неког обучавао, већ за нека друга дела, а ово његово неодговорно понашање му се додаје на терет.

Фото: Дневник

Љут сам јер је суд данас изводио незаконит доказ препознавања лица и поред свих сугестија браниоца Владимира Кецмановића који су већ на неки начин описивали мог клијента. Мој клијент није спорио да су долазили у стрељану, већ да не може да тврди са сигурношћу да је дечак пуцао и он није директни очевидац, нити је било могуће да то види јер су боксови у стрељани такви да не можете да видите ко је поред, јер ако видите може неко да вас повреди рикошетом или небезбедним руковањем оружјем. Можете да видите само ако сте у непосредној близини и иза оног ко рукује оружјем. После сугестивног указувања на трећеоптуженог, судија је приступио незаконитом доказу, али је то на крају испало добро по нас јер је дечак рекао да не може са сигурношћу да тврди да је то буца. Он нема никакву представу да је то лице мој брањеник и да је био у близини када је пуцао.

Олако се прелази преко чињеница да је дечак вежбао с ер софт пиштољем, који никако не може да буде у власништву особе која је млађе од 16 година, а према статуту ер софт спортских клубова забрањено је млађим од 18 година да буду чланови што је строжије у односу на практично стрељаштво ватреним оружјем калибра девет милиметара, где могу да пуцају јуниори под строгим надзором инструктора", каже Живковић.

Према његовим речима, дечак је пуцао из спортски пиштољ и има ниже критеријуме контроле.

"Он неконтролисано брзо пуца и њиме могу да рукују само обучени стрелци. Прикрива се чињеница да је вежбао мењање оквира и нишањење са ер софт пиштољем, што је јако битно јер тај пиштољ замењује прави. Чак и војска и полиција вежбају на њима, као и спортски стрелци јер је он реплика правог пиштоља. Они су пуцали у етно селу Мионица код Косјерића из ваздушног пиштоља. Сам дечак наводи да је први пут кад је дошао у стрељану, да је јако добро пуцао и користио је термин концентрисани кругови, што значи да је већ искусан и да је у стрељану дошао припремљен. Мој клијент је давао изјаву месец дана после Кецмановић, где су они рекли да су пуцали у стрељани", објашњава адвокат.

Dnevnik.rs/Telegraf.rs

Извор:
Dnevnik.rs, Telegraf.rs
Аутор:
Пошаљите коментар
(ВИДЕО/ФОТО) МАЈКА УБИЈЕНОГ ДЕЧАКА У ОШ „ВЛАДИСЛАВ РИБНИКАР” Спустити границу кривичне одговорности малолетника
сузана чикић

(ВИДЕО/ФОТО) МАЈКА УБИЈЕНОГ ДЕЧАКА У ОШ „ВЛАДИСЛАВ РИБНИКАР” Спустити границу кривичне одговорности малолетника

15.10.2024. 17:14 17:25
"ЗАТО САМ ИХ УБИО..." Дечак убица РЕКАО мотив злочина у Рибникару; У СУДНИЦИ ХАОС, ЛЕКАРИ РЕАГОВАЛИ хитно током испитивања

СВЕДОЧЕЊЕ У СПЕЦИЈАЛНОМ СУДУ

рибникар

"ЗАТО САМ ИХ УБИО..." Дечак убица РЕКАО мотив злочина у Рибникару; У СУДНИЦИ ХАОС, ЛЕКАРИ РЕАГОВАЛИ хитно током испитивања

08.10.2024. 13:32 15:20
ПАРНИЦА  ПОВОДОМ МАСАКРА У ОШ „ВЛАДИСЛАВ РИБНИКАР“ Наставник који је први ушао у  седми два испричао је током сведочења детаље крвавог пира окривљеног ученика
ош владислав рибникар бг

ПАРНИЦА  ПОВОДОМ МАСАКРА У ОШ „ВЛАДИСЛАВ РИБНИКАР“ Наставник који је први ушао у  седми два испричао је током сведочења детаље крвавог пира окривљеног ученика

02.10.2024. 16:11 16:22