clear sky
12°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КО ЈЕ УХАПШЕНИ ВЛАДИМИР БАБИЋ И У КАКВОМ ЈЕ СУКОБУ СА СКОЛЕТОМ У све је уплетен кокаин, а ПРИЧА ВОДИ ДО АРКАНА

18.10.2024. 06:51 06:57
Пише:
Хапшење
Фото: МУП Србије

Београђанин Владимир Бабић (39) један је од четворице ухапшених мушкараца који се сумњиче за убиство Зорана Ускоковића млађег, а он је ликвидиран, како се сумња, због крвне освете за убиство Аркана. Бабићев брат је Десимир Деско Бабић који се доводио у везу са вођом кавачког клана, Радојем Звицером, незванично сазнаје "Блиц".

Бабић се сумњичи да је са још двојицом по налогу Николе Живковића пружао логистичку подршку пре и након извршења тешког убиства Зорана Ускоковића млађег који је убијен 29. јануара 2021. године у вечерњим сатима, у Раковици, у Борској улици на паркингу испред једног дисконта.

Владимир Бабић је иначе ухапшен 2016. године да је, заједно са четворицом мушкараца, у Амстердаму, куповао кокаин и преносио га у специјално изграђеном бункеру у унутрашњости "опела инсигније". Они су ухапшени на граничном прелазу Хоргош и у унутрашњости аутомобила је пронађена количина од 1.999,97 грама кокаина, чистоће 97 одсто, чија је вредност тада процењена на око 12 милиона динара. Тужилаштво за организовани криминал је тада саопштило да су они улазили у Србију преко граничног прелаза Хоргош и преко посредника стављали дрогу у промет на територији Београда и Србије.

Брат се повезује с вођом кавачког клана

Владимиров брат, Деско Бабић, према „Блицовим“ незваничним сазнањима, повезивао се са вођом кавачког клана, Радојем Звицером и Холанђанином Јосом Лајдакерсом који је раније означен као главни дистрибутер кокаина у Европи.

Владимир Бабић је иначе, како смо писали, бивши муж мисице и учеснице ријалитија "Фарма", Сандре Обрадовић. Она је тада за Информер рекла да њен бивши супруг "има кривични досије и да га се плаши".

Како је раније саопштено, припадници Министарства унутрашњих послова, Полицијске управе за град Београд у сарадњи с Европолом и Тужилаштвом за организовани криминал, након спроведене опсежне акције ухапсили су припаднике организоване криминалне групе Николу Живановића (45), Милоша Крстића (38), Алексу Димитрова (31) и Владимира Бабића (39), због постојања основа сумње да су извршили кривична дела тешко убиство и удруживање ради вршења кривичних дела.

Историјат

Како се сумња, организована криминална група чији је организатор Никола Живановић, а припадници Крстић, Димитров и Бабић као и Александар Николић који се налази у бекству, 29. јануара 2021. године у вечерњим сатима, у Раковици, у Борској улици на паркингу испред једног дисконта убили су Зорана Ускоковића званог Сколе (23).

Осумњичени Крстић се по налогу Живковића маскираоносећи силиконску маску старијег мушког лицакако не би изазвао сумњу и уједно сакрио свој лични опис и из ватреног оружја из непосредне близине испалио два пројектила у Зорана Ускоковићананевши му смртне повреде.

Димитров, Бабић и Николић се сумњиче да су по налогу Живковића пружили логистичку подршку пре и након извршења овог тешког убиства.

На основу наредбе Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду, полицијски службеници ПУ за град Београд, УКП, извршили су претресање станова и других просторија на више адреса које су осумњичени користили и том приликом код осумњичених пронашли два пиштоља и опојну дрогу.

Осумњичени су се на саслушању бранили ћутањем, након чега им је одређен притвор.

 

 

Извор:
Дневник, Блиц
Аутор:
Пошаљите коментар
(ВИДЕО) ЕВО КАКО ЈЕ ИЗГЛЕДАЛО ХАПШЕЊЕ СКОЛЕТОВИХ УБИЦА Полиција упала у кућу САМО СУ ПАДАЛИ ПО ПОДУ

(ВИДЕО) ЕВО КАКО ЈЕ ИЗГЛЕДАЛО ХАПШЕЊЕ СКОЛЕТОВИХ УБИЦА Полиција упала у кућу САМО СУ ПАДАЛИ ПО ПОДУ

16.10.2024. 06:02 06:34
ПОСЛЕ ТРИ И ПО ГОДИНЕ УХАПШЕНЕ УБИЦЕ СКОЛЕТА МЛАЂЕГ Дачић: Осумњиченима одређен притвор

Биће приведени Тужилаштву за организовани криминал

ПОСЛЕ ТРИ И ПО ГОДИНЕ УХАПШЕНЕ УБИЦЕ СКОЛЕТА МЛАЂЕГ Дачић: Осумњиченима одређен притвор

15.10.2024. 23:19 23:23